Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков днес заяви, че

...
Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков днес заяви, че
Коментари Харесай

Руски зам.-министър : Москва не заплашва никого с ядрени оръжия

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков през днешния ден съобщи, че Москва не заплашва никого с нуклеарни оръжия и че откритата борба със Съединени американски щати и НАТО не е в полза на Русия, оповестиха съветските организации, представени от Ройтерс.
Прочетете още
" Ние не заплашваме никого с нуклеарни оръжия ", цитира организация Интерфакс думите на Рябков, казани на конференция. " Критериите за потреблението им са разказани във военната теория на Русия ".

Тази седмица президентът Владимир Путин съобщи пред Запада, че " не блъфира ", когато съобщи, че ще употребява нуклеарни оръжия, в случай че териториалната целокупност на Русия бъде застрашена.

Четири следени от Русия области в Украйна провеждат този уикенд референдуми за това дали да се причислят към Русия. Путин съобщи, че поддържа този ход, който усилва вероятността Русия публично да анексира още 15 % от територията на Украйна.

Руски публични лица, в това число някогашният президент Дмитрий Медведев, обявиха, че откакто районите бъдат присъединени към Русия, всяко нахлуване против тях от страна на украинските сили ще се смята за нахлуване против Русия.

Съгласно съветската нуклеарна теория, в случай че Москва счита, че е изправена пред " екзистенциална опасност ", може да си разреши потреблението на нуклеарни оръжия. Медведев съобщи, че страната има вид да употребява стратегически нуклеарни оръжия с огромен обхват на деяние.

Но Рябков уточни, че Русия не се стреми към " открита борба " със Съединени американски щати или военния алианс НАТО и не желае обстановката да се изостря в допълнение.

" Надяваме се, че администрацията на Байдън също е наясно с заплахата от неконтролируема ескалация на спора в Украйна ", бе представен да споделя Рябков.

Обявявайки в сряда първата готовност на Русия след Втората международна война, Путин съобщи, че Русия се бори освен против Украйна, само че и против целия боен запас на западните страни, които поддържат Киев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР