Руският военен завод Красмаш в който се произвеждат междуконтиненталните балистически

...
Руският военен завод Красмаш в който се произвеждат междуконтиненталните балистически
Коментари Харесай

Горя руски военен завод, в който се произвеждат балистични ракети

Руският боен цех " Красмаш " в който се създават междуконтиненталните балистически ракети " Синева " пламтя в петък и нощта против събота в Красноярск. Пожарът е зародил в завод за произвеждане на хладилни съоръжения " Бирюса ". Загинали и потърпевши няма, оповестява съветската работа на BBC. Пожарът е обхванал повърхност към 24 хиляди квадратни метра и покривът на зданието, което е горяло е отчасти опустошен. Предполага се, че новата тежка междуконтинентална ракета " Сармат " също ще се създава от " Красмаш ". Предприятието създава и модули за ракетни мотори на галактическите ракети " Зенит " и " Протон ".
В Красноярске горит цех «Красмаш» - один из крупнейших оборонных заводов в России pic.twitter.com/DEqTmitL2N

— URA.RU (@ura_ru) 26 април 2019 година

" Откритото горене е изцяло ликвидирано. Още има димящи сектори, там продължава работата по гасене ", заяви прессслужбата на локалното ръководство на министерството за изключителни обстановки (МЧС). Очаква се пожарът да бъде изцяло загасен до края на деня. Основната версия по която работи следствието е нарушение на разпоредбите за сигурност при употреба на електрооборудването.
В Красноярске загорелся один из крупнейших в России оборонных заводов — «Красмаш». Пожару присвоен четвертый сан сложности. Из пяти возможных. pic.twitter.com/0t6j4nNgXR

— Москва 24 (@infomoscow24) 26 април 2019 година

Източник на организация РИА Новости споделя, че цеховете за сглобяване на балистическите ракети се намират на към километър от горелия завод. Според него не е имало заплаха от детонации, защото ракетите не са снабдени с бойни глави. От прессслужбата на " Роскосмоса " настояват, че пожарът е зародил на територията на частен цех и не достигнал до ракетното дружество.

Службите са дали четвърта степен за заплаха на пожара, от пет вероятни. Въпреки, че не се е стигнало до евакуация, от фрагменти в обществените мрежи се вижда, че гъст дим от пожара е достигнал до града.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР