Руският военен командир генерал Сергей Суровикин, който не се е

...
Руският военен командир генерал Сергей Суровикин, който не се е
Коментари Харесай

Генерал Суровикин си почива, заяви московски депутат

Руският боен пълководец военачалник Сергей Суровикин, който не се е появявал обществено от несполучливия протест на " Вагнер " предишния месец, " си почива ".

" Засега той си почива. Не е разполагаем ".

Това съобщи Андрей Картаполов, началник на комисията по защита към Държавната дума на Русия, в канала SHOT в Telegram във видео, оповестено през днешния ден и представено от CNN.

Неуспешният протест на наемниците против Москва предишния месец, управителен от шефа на " Вагнер " Евгений Пригожин, означи най-голямата опасност за мандата на съветския президент Владимир Путин, откогато Кремъл стартира нашествието си в Украйна, напомня медията.

Документи, споделени извънредно със CNN през юни, демонстрираха, че Суровикин е бил скришен ВИП член на частната военна формация, което разкрива в допълнение разцепление измежду висшите чиновници в Москва.

От " Вагнер " не дадоха отговор на запитването на CNN за коментар по отношение на разкритията.

Според тях, Суровикин е имал персонален регистрационен номер във " Вагнер ".

Включен е в листата дружно с най-малко 30 други висши съветски военни и разследващи чиновници, които съгласно Центъра за досиета също са ВИП членове на военната формация.

Суровикин е награждаван пълководец на съветските военновъздушни сили и става прочут с прозвището " военачалник Армагедон " поради безмилостната си тактичност на бомбардиране на градове в Сирия.

Личността му беше обект на интензивни спекулации по отношение на ролята му в протеста, откакто New York Times заяви, че генералът " авансово е знаел за проектите на Евгений Пригожин да се разпалва против военното управление на Русия ".

Вестникът се базира на американски чиновници, които съгласно него са били осведомени за американското разузнаване.

По време на размириците, Суровикин разгласява видеоклип, в който приканва Пригожин да спре протеста. От видеопосланието излиза наяве, че той застава на страната на Путин.

Но записът породи повече въпроси, в сравнение с отговори по отношение на местонахождението на Суровикин и неговото душевно положение - той се появи небръснат и със запъхтян изказ, като че ли четеше по сюжет.

Малко по-късно, се появиха информации и мнения, че генералът е бил арестуван от управляващите. Руски формален представител обаче опроверга изказванията.

Изпълнителният секретар на Обществената комисия за наблюдаване Алексей Мелников съобщи: " Моят отговор е: Той не се намира в Лефортово или в различен следствен арест ", визирайки известния московски затвор, в който постоянно се държат обвинени в шпионаж или други закононарушения против страната.

" Дори не желая да разясня нелепостите за " под земята арест в Серебряни Бор " - добави съветският чиновник, визирайки различен слух.

Факт е обаче, че местонахождението на " военачалник Армагедон " остава незнайно все още и никой не го е виждал обществено след протеста на Евгений Пригожин.  

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР