Руският военен Анатолий Чепига (Руслан Боширов), смятан за един от

...
Руският военен Анатолий Чепига (Руслан Боширов), смятан за един от
Коментари Харесай

Отровител на семейство Скрипал е станал герой на Русия заради акции по време на окупацията на Крим?

Руският боен Анатолий Чепига (Руслан Боширов), считан за един от отровителите на някогашния двоен сътрудник на Москва и Лондон Сергей Скрипал и щерка му Юлия Скрипал, е взел участие в интервенции по време на съветската анексия на украинския черноморски полуостров Крим през март 2014 година

Чепига (Боширов) е бил част от поделението със особено предопределение, което е превзело постройката на локалното държавно управление на Крим, военното летище "Белбек " и разоръжило украински морски пехотинци в пристанището Феодосия. "Тези акции са били извършени без клане и поради това той бил награден със званието "Герой на Руската федерация ". Указът е бил подписан от стопанина на Кремъл Владимир Путин, само че документът е бил засекретен ", написа изданието "Новая газета ". За военния се счита, че е бил и част от екипа, който е евакуирал някогашния украински президент Виктор Янукович от Киев по време на събитията, довели до промяна на властта в източноевропейската страна при започване на 2014 година

Сътрудник на медията се е срещнал с някогашен набор на Чепига (Боширов). "Когато на 13 септември "Боширов " говореше на конференцията, разбрах, че става дума за моя съвипускник Анатолий Чепига. Той се е трансформирал външно, само че гласът му остана същият, каквото бе и преди над петнадесет години. Ние бяхме курсанти в Далекоизточната общовойскова школа и по-късно бяхме изпратени в отряд на сили със особено предопределение край китайската граница ", сподели полковник Александър Попов.

Двамата Скрипал бяха открити в кома след отравяне с нервнопаралитичното вещество "Новичок " в южния британски град Солсбъри. Лондон упрекна Москва в отравянето на някогашния полковник от съветското Главно разследващо ръководство (ГРУ) и неговата родственик и уточни, че зад закононарушението стоят Боширов (Чепига) и неговият сътрудник Александър Петров. Двамата отхвърлиха изказванията.

Междувременно през днешния ден английският в. "Гардиън " разгласи, че на Острова към този момент е била оповестена книга за Сергей Скрипал. Нейният създател – журналистът от Би Би Си Марк Ърбан твърди, че се срещал с руснака. "Моят събеседник не има вяра, че Москва стои зад отравянето му ", написа Ърбан. Британецът добавя, че неговият събеседник е краен съветски националист. "Той ми сподели, че постоянно гледа Първи канал на съветската страна телевизия и поддържа анексията на Крим. Скрипал също изрази своята угриженост за своята сигурност и ми сподели, че желае да се вижда по-често своята щерка ", показва още Ърбан.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР