Руският върховен съд реши да ликвидира правозащитната организация Международен Мемориал.

...
Руският върховен съд реши да ликвидира правозащитната организация Международен Мемориал.
Коментари Харесай

Русия закри правозащитната организация "Мемориал", показвала СССР като "терористична държава"

Руският висш съд реши да ликвидира правозащитната организация " Международен Мемориал ". Това РБК и други съветски медии, като от залата цитират нееднократни нарушавания на условията за " задгранични сътрудници ".

" Мемориал " е оповестена за непознат сътрудник в Русия.

Организацията, в чиято работа има и просветителска и изследователска активност за терора от времето на Йосиф Сталин и други руски закононарушения, бе посочена от прокуратурата с искане за изтриване по-рано тази година.

Вчера Юрий Дмитриев, който оглавяваше клона в карелия на правозащитния център " Мемориал " (свързан с организацията), (т.е. удължение на предходна присъда), като бе приет за отговорен за основаване на детска порнография, развратни дейности и нелегално владеене на части от оръжия. Това тази година.

Утре Московският градски съд ще преглежда аналогично искане за закриване на правозащитния център.

Повече за историята на Дмитриев.

По време на съвещанието прокуратурата изясни, че организацияат основава " лъжовен облик на Съюз на съветските социалистически републики като терористична страна и оправдава нацистки нарушители ". От " Мемориал " афишират ликвидацията за несъстоятелна.

В поддръжка на " Мемориал " са говорили десетки съветски и интернационалните организации, фигури от политиката и културата. Сред тях са тазгодишният Нобелов лауреат Дмитрий Муратов и първият президент на Съюз на съветските социалистически републики Михаил Горбачов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР