Руският външен министър започна в понеделник посещението си в Китай

...
Руският външен министър започна в понеделник посещението си в Китай
Коментари Харесай

Лавров призова в Китай Москва и Пекин да намалят доларовата употреба

Руският външен министър стартира в понеделник визитата си в Китай с апел към Москва и Пекин да понижат зависимостта си от щатския $ и западните платежни системи, с цел да се опълчват на това, което той назова " идеологическата стратегия " на Запада, оповестява Ройтерс.
Очаква по време на двудневната аудиенция в Сергей Лавров да организира диалози с китайския си сътрудник в миг, когато връзките на двете страни с администрацията на американския президент са мощно обтегнати.
В петък американски и китайски висши представители завършиха " сложни и директни " договаряния в Аляска, както и дефинира Вашингтон, до момента в който съветският дипломат в Съединени американски щати дойде в Москва в неделя за съвещания, откакто Джо Байдън сподели в изявление през предходната седмица, че счита, че президентът.
Русия също по този начин е готова за нов кръг от американски наказания поради това, което съгласно Вашингтон е интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2020 година, което обаче Москва отхвърля, припомня Ройтерс.
В диалог с китайски медии преди началото на визитата си в азиатска страна Сергей Лавров съобщи, че Москва и Пекин са принудени да се развиват без значение от Вашингтон, с цел да осуетят опитите на Съединени американски щати да лимитират тяхното софтуерно развиване.
 Лавров: Западът употребява пандемията за напън върху неуместни държавни управления Лавров: Западът употребява пандемията за напън върху неуместни държавни управления
Редица западни страни не престават да не виждат пагубното въздействие от едностранните рестрикции върху спазването на човешките права,...
" Трябва да понижим санкционните опасности посредством усилване на нашата софтуерна самостоятелност, като преминем към заплащания в националните ни валути и в световните валути, които служат като опция на американския $ ", сподели Лавров, съгласно стенограмата от негово изявление, оповестено в понеделник преди началото на визитата му в Китай.
" Трябва да се отдалечим от потреблението на интернационалните платежни системи, следени от Запада ", уточни още той.
Преди неговото посещаване китайският държавен вестник The Global Times допусна, че визитата на Лавров е знак за това по какъв начин тясната съгласуваност сред Китай и Русия ще компенсира въздействието на това, което изданието назова " основаване на проблеми от страна на Съединени американски щати ".
" Времето на визитата на Лавров е почтено за отбелязване, защото значи, че Русия е първата страна, с която Китай споделя информация и отзиви по основни въпроси след връзката " лице в лице " сред Китай и Съединени американски щати през предходната седмица ", се показва още в китайският официоз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР