Руският външен министър Сергей Лавров заяви в петък, че САЩ

...
Руският външен министър Сергей Лавров заяви в петък, че САЩ
Коментари Харесай

Лавров: САЩ подкопават статута на долара

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи в петък, че Съединени американски щати заплашват дълготрайния статут на щатския $, като злоупотребяват с валутата в кратковременен проект.

Той също по този начин упрекна Вашингтон в блокирането на бизнес съдействието сред двете страни по политически аргументи и означи като образец опозицията на Съединени американски щати против плана за газопровод " Северен поток 2 ", оповестява организация Интерфакс.

През предишния октомври съветският президент Владимир Путин изрази поддръжката си за така наречен " План за " дедоларизация ", чиято цел е да ограничи излагането на Русия на бъдещи наказания от страна на Съединените щати посредством последователно ограничение на интернационалните транзакции в американска валута.

Според проекта, съветските компании ще вършат бизнес в интернационален проект, употребявайки рубли, евро и китайски юани, вместо щатски долари, макар че те не биха се отказали изцяло от американската валута.

По-рано тази година Русия трансферира към 100 милиарда $ в японски йени, китайски юани и в евро, като в това време понижи каузи на доларовите си държавни запаси от 46% на едвам 22%.

Външният министър Лавров също по този начин акцентира, че отчетът за съветска интервенция на специфичния прокурор Робърт Мълър " призна, че неговото следствие не е разкрило никакви доказателства, че Москва се намесвала в президентските избори през 2016-а година ", съобщи организация Интерфакс.

След публикуването в четвъртък на редактираната версия на отчета на Мълър Министерството на външните работи на Русия уточни, че в документа няма нищо, което да " притегля вниманието ".Тези изказвания са факт, откакто генералният прокурор на Съединени американски щати Уилям Бар съобщи пред Конгреса, че отчетът не демонстрира, че някой от акцията на американския президент Доналд Тръмп се е договарял с съветски публични лица по време на подготовката за президентските избори през 2016-а година. Демократите от Долната камара на Конгреса обаче упрекнаха Бар, че се пробва да " извърти " отчета на Мълър в опит да " отбрани " Доналд Тръмп и оповестиха проектите си за продължение на следствието.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР