Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че всички цели на

...
Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че всички цели на
Коментари Харесай

Лавров за Украйна: Ще изпълним поставените цели, независимо колко време ще ни отнеме

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че всички цели на съветската специфична военна интервенция в Украйна ще бъдат реализирани, " без значение какъв брой време ще отнеме това ". Той сподели това в изявление за списание Newsweek.

" С дейностите си за поддържане на русофобски неонацистки режим в Украйна, с военното си разширение и превръщането на територията ѝ в плацдарм за въздържане на Русия Западът не ни остави различен избор, с изключение на да проведем специфична военна интервенция ", съобщи Лавров.

Той напомни, че задачите на съветската военна експанзия са отбрана на популацията на Донбас, унищожаване на заканите за сигурността на Русия, демилитаризация и денацификация на Украйна.

" Всички те остават настоящи и ще бъдат изпълнени, без значение какъв брой време ще отнеме това ", акцентира Сергей Лавров.

Министърът също по този начин означи, че Русия " ще устои на всевъзможен санкционен напън ".

По-рано френският президент Еманюел Макрон прикани международната общественост да окаже " оптимален напън " върху съветския президент Владимир Путин, с цел да спре военната си експанзия против Украйна.

На 21 септември съветският президент Владимир Путин направи послание към руснаците, с цел да разгласи частична готовност. Решението е взето заради нуждата от опазване на суверенитета на Руската федерация, изясни Путин.

Той даже акцентира, че единствено тези, които са в запаса, ще подлежат на наборна военна работа.

Частичната готовност стартира на 21 септември. Руският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи, че ще бъдат мобилизирани 300 000 души.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР