Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че американските специални части

...
Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че американските специални части
Коментари Харесай

Лавров: Американските спецчасти са в Сирия незаконно!

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че американските специфични елементи са в Сирия нелегално. В изявление за „ Евронюз “ съветският посланик акцентира, че Съединени американски щати са там, с цел да поддържат кюрдите.

Интервюто е направено на фона на информацията, че американците са умъртвили съветски наемници, сражаващи се на сирийска земя. „ Американските спецчасти работят на сирийска земя, макар че не са били поканени от Дамаск, а също така нямат мандат от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации “, сподели Лавров.

Руският външен министър счита, че няма изгледи американската войска да се изтегли от страната, която от 2011 година е в революция. „ Ясно е, че във Вашингтон имат такава тактика за Сирия, сходно на Афганистан и Ирак “, съобщи Сергей Лавров.

„ Те желаят да останат в Сирия вечно – макар обещанията си. Този ход ще изолира голяма част от Сирия “, сподели още първият съветски посланик. В края на предходната година президентът Владимир Путин подреди на съветските войски да се изтеглят от Сирия. Въпреки изтеглянето на голяма част от контингента на въоръжените сили, западните страни считат, че съветски наемници не престават да се борят в страната.

Междувременно на Мюнхенската конференция по сигурността Сергей Лавров съобщи, че Русия систематично е представяна в негативна светлина. Изпълнението на проектите за основаване на американска система за противовъздушна защита в Европа подкопават стратегическата непоклатимост, уточни съветският външен министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР