Руският външен министър Сергей Лавров отхвърли обвиненията за атаката над

...
Руският външен министър Сергей Лавров отхвърли обвиненията за атаката над
Коментари Харесай

Лавров: Не сме нападали болницата, ние и Украйна не сме

Руският външен министър Сергей Лавров отхвърли обвиняванията за офанзивата над детската болница в Мариупол, при която в сряда бяха ранени 17 души, а съгласно локалните управляващи трима са починали. Това стана ясно на конференция на Лавров в Анталия, Турция, след договаряния с украинския му сътрудник Дмитрo Кулеба, съобщи " Свободна Европа ".

Пресконференциите на двамата министри се организираха в обособени пространства. Това е първата среща сред двамата от началото на войната в Украйна на 24 февруари. По думите на Лавров детската болница в Мариупол е била " завладяна " от украински радикали преди три дни и " всички майки и медицински сестри са били изгонени оттова ".

Той повтори и тезата на Кремъл, че " цивилни се употребяват като заложници “ и като „ човешки щит “ от " по този начин наречените териториални защитни сили “. Лавров повтори и обвиняванията на Москва към Съединени американски щати, че развиват биологични оръжия на територията на Украйна. Съединени американски щати към този момент ги дефинира като " неуместни ". Лавров отхвърли също Русия да е нападала Украйна. " Не планираме да атакуваме други страни. Ние и Украйна не сме нападнали ", сподели той.

Тези изказвания са част от съветската агитация за войната в Украйна. През последните дни стана ясно, че китайски държавни медии също популяризират сходна информация. На своята конференция украинският външен министър Кулеба прикани съветските военни да изоставен територията на украинските газови и нуклеарни уреди. След като договарянията за преустановяване на огъня в четвъртък не реализираха триумф, Кулеба изрази подготвеност да се срещне с Лавров още веднъж " в този формат, в случай че има вероятности за основна полемика и търсене на решения “. " Готов съм да продължа този ангажимент за прекъсване на войната в Украйна, преустановяване на страданието на украински цивилни, както и освобождение на нашите територии от съветските окупационни сили “, споделя Кулеба, представен от Би Би Си.

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със единодушието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР