Руският външен министър Сергей Лавров и неговият турски колега Мевлют

...
Руският външен министър Сергей Лавров и неговият турски колега Мевлют
Коментари Харесай

Външните министри на Русия и Турция проведоха телефонен разговор


Руският външен министър Сергей Лавров и неговият турски сътрудник Мевлют Чавушоглу организираха телефонен диалог, по време на който разискаха подготовката за идната среща сред президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган, заяви Министерството на външните работи на Русия, представено от TACC и " Фокус ".

" Страните разискаха подготовката за идната среща на президентите Путин и Ердоган ", се споделя в известието.

Лавров и Чавушоглу също се изрекоха в поддръжка на предприемането на ограничения за основаване на удобна атмосфера за разговор по отношение на урегулирането на сирийския спор. " Министрите се изрекоха в поддръжка на предприемането на ограничения за основаване на подобаваща атмосфера, удобна за разговор по отношение на използването на съглашения в поддръжка на сирийското урегулиране и по други въпроси от дневния ред на руско-турските връзки ", продължава известието.

В събота представителят на съветския водач Дмитрий Песков съобщи, че срещата сред Путин и Ердоган може да се състои на 5 или 6 март в Москва. Чавушоглу удостовери подготовката за договаряния на държавните ръководители в тези периоди, без да показва мястото на тяхното осъществяване.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР