Руският външен министър Сергей Лавров и дипломатическата делегация не получиха

...
Руският външен министър Сергей Лавров и дипломатическата делегация не получиха
Коментари Харесай

САЩ не издадоха виза на Сергей Лавров за сесията на ООН

Руският външен министър Сергей Лавров и дипломатическата делегация не получиха визи от Съединени американски щати за сесията на Генералната асамблея на Организация на обединените нации. Общо са отказани 56 визи. Отказът е алегоричен, само че индикативен, разяснява NEXTA. Когато откажат виза на външен министър, това демонстрира равнището на връзките сред двете страни. Сесията стартира на 20 септември. 

В писмо до генералния секретар на Обединените народи Антониу Гутериш, забелязано от Ройтерс, съветският непрекъснат представител в международната организация Василий Небензя показва, че това е " тревожно ", тъй като през последните няколко месеца Вашингтон " непрекъснато е отказвал да даде входни визи " на редица съветски делегати за други събития на Организация на обединените нации, заяви Българска телеграфна агенция.

През февруари Съединени американски щати глобиха Лавров, обвинявайки го, че е " директно виновен за непредизвиканата и противозаконна съветска инвазия в Украйна ". Със глобите се замразяват всевъзможни негови активи в Съединени американски щати и се не разрешава на американските жители да встъпват в настоятелен връзки с него.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР