Руският външен министър Сергей Лавров и американският държавен секретар Рекс

...
Руският външен министър Сергей Лавров и американският държавен секретар Рекс
Коментари Харесай

Лавров и Тилърсън обсъдиха Сирия и КНДР

Руският външен министър Сергей Лавров и американският държавен секретар Рекс Тилърсън разискаха обстановката на Корейския полуостров и сирийския въпрос. Това се споделя в известие на съветското външно министерство, представено от " Ройтерс ".

Министерството разясни, че двамата дипломати са разискали актуалната обстановка, обвързвана със сирийския кротичък развой, в това число и интервенцията на Турция в региона на Африн. Те също по този начин са разискали идните договаряния във Виена и конгреса за Сирия в Сочи.

Лавров и Тилърсън са се съгласи за нуждата Северна Корея прецизно да извършва настояванията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации , добавя ведомството.

Според известието Лавров е предизвестил против ескалиране на обстановката на Корейския полуостров и потреблението на провокираща реторика.

Министър Лавров обърна внимание на демонстрираната от Пхенян подготвеност за разговор и прикани за разрешаване на всички разногласия единствено с дипломатически способи , като се вземе под внимание руско-китайските начинания по въпроса, отбелязва външното министерство на Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР