Руският външен министър Сергей Лавров и американският държавен секретар Рекс

...
Руският външен министър Сергей Лавров и американският държавен секретар Рекс
Коментари Харесай

Лавров и Тилърсън разговаряха по телефона


Руският външен министър Сергей Лавров и американският държавен секретар Рекс Тилърсън разискаха в телефонен диалог вероятностите за взаимоотношение сред Москва и Вашингтон за обезпечаване на зони на деескалация в Сирия.

Двамата са обменили отзиви по обстановката в Сирия в това число и взаимоотношение за действието на основаните там зони на деескалация и реализиране на прогрес в политическото урегулиране на спора.

От съветска страна бе подчертана нуждата от безкомпромисна битка с терористичните групировки на сирийска земя при съблюдаване на правилото на териториална целокупност на страната, се споделя в официално съобщение на съветското външно ведомство.

Лавров съобщи пред своя американски сътрудник, че ескалация на напрежението на Корейския полуостров, към която водят военните мерки на Съединени американски щати в района, е неприемлива. Той прикани към разрешаване на несъгласията само по дипломатически метод.

Руският министър означи в диалога, че законопроектът на управляващите в Киев за „ реинтеграция “ на Донбас очевидно опонира на Минските съглашения и подкопават мирното урегулиране “. Двамата разясниха по отношение на това срещата сред помощника на президента на Русия Владислав Сурков и специфичния представител на Държавния департамент на Съединени американски щати по въпросите на Украйна Кърт Волкър, която се състоя на 7 октомври в Белград. Лавров и Тилърсън подчертаха значимостта на продължаването на контактите по този канал в полза на правенето на реалистични подходи за осъществяване на съгласувания в Минск „ комплекс от ограничения “. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР