Руският външен министър Сергей Лавров говори на срещата на върха

...
Руският външен министър Сергей Лавров говори на срещата на върха
Коментари Харесай

Лавров държа реч пред Байдън на срещата на върха в Източна Азия

Руският външен министър Сергей Лавров приказва на срещата на върха в Източна Азия, в Пном Пен, Камбоджа, на която американска делегация, водена от президента Джо Байдън, изслуша речта му, съобщи ТАСС.

Срещата на върха в Източна Азия е платформа за разговор на водачите на страните от Азиатско-тихоокеанския район по въпроси на политическото устройство, развиването и насърчаването на съдействието сред страните. Той включва Бруней, Виетнам, Индонезия, Камбоджа, Лаос, Малайзия, Мианмар, Сингапур, Тайланд и Филипините, както и сътрудниците в разговора Русия, Австралия, Индия, Китай, Южна Корея, Нова Зеландия, Съединени американски щати и Япония. Москва обичайно преглежда този обект като значим детайл от многополюсната архитектура на районната сигурност.

След срещата Лавров съобщи пред публицисти, че на форума не е било признато взаимно заявление, така кто Вашингтон и съдружниците му са настояли в него да има неприемлива оценка за обстановката в Украйна.

Дипломат №1 разгласи още, че Русия и Китай считат за належащо да запазят водещата роля на АСЕАН в Азиатско-Тихоокеанския район.

" НАТО престана да приказва за своята отбранителна същина и в този момент има искания да играе водеща роля в Азиатско-Тихоокеанския район ", съобщи още Лавров, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция

Лавров изрази мнение, че НАТО е била защитителен алианс, когато са съществували Съюз на съветските социалистически републики и Варшавският контракт. След това, когато и двете към този момент ги е нямало, съгласно Лавров, не е било понятно от кого се отбранява НАТО. Външният министър добави, че НАТО е доближила своята отбранителна линия до съветските граници на няколко пъти, а на срещата на върха на алианса в Мадрид НАТО е оповестила, че носи световна отговорност и че сигурността на Евроатлантическия и на Индо-Тихоокеанския район е неделима.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР