Руският външен министър Сергей Лавров е бил откаран в болница,

...
Руският външен министър Сергей Лавров е бил откаран в болница,
Коментари Харесай

Медиите в Индонезия: Сергей Лавров е откаран в болница заради сърдечен проблем

Руският външен министър Сергей Лавров е бил откаран в болница, откакто дойде в Индонезия за присъединяване в срещата на върха на Г-20, споделиха представители на локалните управляващи, представени от Асошиейтед прес.

Три публични индонезийски източника - представители на държавното управление и медици - споделиха, че Лавров получава здравна помощ на остров Бали. Според два от тях съветският външен министър има сърдечен проблем.

Говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захароваотрече тези изказвания, съобщи ТАСС.

" Това към този момент, несъмнено, е върховен пилотаж по подправени вести ", написа тя в " Телеграм ".

Самият Лавров сподели, че се намира в хотела си и се приготвя за започващата на следващия ден двудневна среща на върха на Г-20.

" В хотела съм. Четем материали за утрешната среща на върха ", съобщи съветският външен министър.

Путин ще отсъства от индонезийската среща, какво значи това?

Кремъл изясни отсъствието му с работния график, който задържа Владимир Путин в Русия, без обаче да посочи какъв ангажимент му пречи да взе участие в една от най-важните срещи на върха в световен проект.

Путин даже няма да приказва пред участниците посредством видеовръзка, заяви Кремъл, до момента в който украинският президент Володимир Зеленски се чака да вземе думата два пъти, при все това страната му не членува в Г-20.

Отсъствието на Путин обаче издава " възприятието за невъзможност ", царящо измежду настоящите лица в украинския спор, " преди всичко измежду съветското управление ", разяснява самостоятелният съветски политолог Константин Калачов, представен от Българска телеграфна агенция.

И в действителност, близо девет месеца след началото на съветската експанзия Киев и Москва не водят никакви договаряния между тях.

След като западните страни му обръщат тил, Путин избира към този момент контактите с тези, които имат исторически връзки с Русия или споделят политиката ѝ, отхвърляща Съединени американски щати, вместо да води полемики в интернационалните организации, в които Москва е все по-силно изолирана.

" В очите на Путин отводът да замине за (срещата на) Г-20 не значи това да попречи на Русия да развива връзки с неутралните страни ", акцентира Татяна Становая, началник на аналитичния център " R. Politik ".

Отсъствието на Путин може да покаже, че Москва " към този момент не взе участие напълно в процесите, с които са ангажирани главните интернационалните водачи ", показва Константин Калачов. С изключение на спора в Украйна Русия по думите му към този момент е " изключена " от разискването на другите огромни проблеми.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР