Руският външен министър Сергей Лавров даде подробно интервю за италианската

...
Руският външен министър Сергей Лавров даде подробно интервю за италианската
Коментари Харесай

СКАНДАЛ: Израел с остра реакция срещу Лавров за думите, че Хитлер е евреин - чака извинение


Руският външен министър Сергей Лавров даде в детайли изявление за италианската телевизионна компания Mediaset. По-специално той беше запитан по какъв начин обвиняванията в „ нацификация “ на Украйна се вписват в обстоятелството, че президентът Володимир Зеленски е евреин. Лавров, следва от стенограмата на уеб страницата на съветското външно министерство, отговори по следния метод:

„ Той (Зеленски) излага мотив: какъв тип нацизъм може да има, в случай че е евреин. Може и да бъркам, само че Хитлер също имаше еврейска кръв. Това не значи безусловно нищо. Мъдрият еврейски народ споделя, че най-запалените антисемити нормално са евреи. „ Семейството си има черна овца “, както споделяме ние.

Израелският външен министър Яир Лапид сподели, че думите на Лавров са " непростими, възмутителни и груба историческа неточност ", написа " Хаарец ".

„ Да кажеш, че Хитлер е евреин, е все едно да кажеш, че евреите са се самоубили “, сподели Лапид. „ Нацистите преследваха евреите, единствено нацистите бяха нацисти, единствено нацистите правиха систематично заличаване на еврейския народ “, акцентира той.

Израел, сподели Лапид, чака опрощение от Лавров и приканва съветския дипломат във външното министерство.

Думите на съветския външен министър бяха наказани и от други израелски политици и публични организации, в това число от ръководителя на мемориала на Холокоста Яд Вашем Дани Даян, който уточни, че Лавров е трансформирал „ жертвите в нарушители, излагайки напълно
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР