Руският тенисист Даниил Медведев даде много интересна пресконференция след драматичната

...
Руският тенисист Даниил Медведев даде много интересна пресконференция след драматичната
Коментари Харесай

Детето спря да мечтае. Медведев вече ще играе само за себе си

Руският тенисист Даниил Медведев даде доста забавна конференция след трагичната си загуба от Рафаел Надал в епохалния край на Откритото състезание на Австралия с 2:3 сета.

Световният №2 поведе с 2:0 и евентуално към този момент е виждал по какъв начин стопира още едно великолепие да завоюва купа №21 в Големия шлем, само че испанецът имаше последната дума в мач, траял 5:24 часа.

Медведев застана пред публицистите и ненадейно стартира с роман за първите си години в тениса - по какъв начин е хванал ракетата на 6 години, на 12 е заиграл в интернационалните шампионати и т. н.

" Това е историята на едно хлапе, което мечтаеше за огромни неща в тениса... Говоря за няколко момента, в които детето стопира да мечтае и през днешния ден беше един от тях. Но аз няма да изяснявам какво съответно се случи, рече първенецът от US Open. - Така че от през днешния ден стартирам да играя за себе си и моето семейство, за хората, които ми имат вяра. За всички руснаци, несъмнено, тъй като усещам огромна поддръжка от тях.

Ако в Москва има шампионат на корав корт преди " Ролан Гарос " или " Уимбълдън ", аз ще вземам участие там, даже в случай че би трябвало да пропусна " Уимбълдън ", " Ролан Гарос " и който и да било различен шампионат. Детето спря да мечтае. Детето към този момент ще играе за себе си и това е всичко. Това е моята история, благодаря ви, че ме изслушахте. "

Той въпреки всичко трябваше да дава отговор на въпроси - посочи, че няма нищо срещу публицистите, даже в противен случай, прелестно му е да приказва с тях, те " схващат нещата ".

И даде някои обяснения:

" Преди сервис на Рафа даже в петия сет, някой се провикваше: " Давай, Даниил! " И това бе изненадващо за мен, само че останалата част от публиката незабавно реагираше с " шшшшшшт ". Този тон. Когато аз сервирах, не чувах нищо такова. Това е разочароващо. Неуважително е и разочароващо. Не съм сигурен, че откакто навърша 30 години ще продължа да играя тенис. Зависи какво ще ми кажат хората към мен, само че детето, което мечтаеше, към този момент не е част от мен след ден като днешния. Ще ми бъде мъчно да продължа с тениса при тези условия. "

Медведев приказва за случаите, в които двамата тенисисти застават на сервис. В тениса има правила за това какво може и не може да прави публиката в такива моменти, както и до момента в който трае точка, гейм и т. н. Надал имаше поддръжката на голяма част от публиката на " Род Лейвър сцена " и тя се стараеше да не му пречи при начален удар. Обратно - в някои случаи с Медведев се вдигаше доста звук, по този начин и съдията на стола трябваше да приканва за тишина.

Първата ракета на Русия мина през много дискусионни моменти в връзките си със фенове и рефери по време на шампионата. Той бе освиркван на мача си с Ник Кириос, въпреки че съгласно мнозина, звукът не бил " ууууу ", а " суууу " (възгласът на Кристиано Роналдо, който австралиецът копира, бел. ред.). След срещата влезе в неприсъствен разговор с публиката, а пред " Евроспорт " сподели, че някои почитатели са с невисок коефициент на просветеност.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/01/Медведев Мелбърн 2022 край АП 1.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " />

Той бе против аудиторията на корта и в страхотния конфликт с Феликс-Оже Алиасим, когато още веднъж трябваше да играе пет сета и този път той да обръща от 0:2. Цял свят пък научи за метода, по който се държа със съдията на стола в полуфинала със Стефанос Циципас. Тогава Медведев увеличи звук, няколко пъти повтори, че бащата на гърка му дава инструкции за всяка точка. Попита арбитъра дали е " малоумен ", назова го " малко коте " и т. н. Заради това беше санкциониран с 12 хиляди $.

Диалози с индивида на стола имаше и на финала с Надал. Тогава 25-годишният московчанин бе чут да споделя по време на отмора, че нямало да стане единствено с " апелирам ", защото доста от присъстващите били " идиоти ".

" Всеки път, когато изляза на корта в тези мачове, не мисля, че има доста хора, които са за мен, продължи руснакът за съперничеството си с Тримата огромни. - Това се натрупа и натрупа, само че през днешния ден бе върхът. Дали националността играе роля? Мисля, че играе основна роля. Виждам какво става, когато играеш с някой въпреки това. Публиката е за него, не за руснака. "

Рафа Надал, който след мача съобщи, че в никакъв случай в кариерата си не е чувствал по-голяма отмалялост, е на друга вълна. Той цени купата, тъй като е наясно, че опциите ще са все по-малко, поради възрастта му и и някои здравословни проблеми. Сега ще си почива и чества, преди да реши по кое време и къде ще играе още веднъж. Изненадан е от самия себе си, тъй като допреди няколко месеца не е бил сигурен дали ще играе още веднъж, изживял е тежки моменти.

Междувременно триумфът му бе приветстван и от Роджър Федерер, и от Новак Джокович.

" Какъв мач! Към моя другар и популярен противник Рафаел Надал - сърдечни поздравления за това, че стана първият, спечелил 21 трофеи в Големия шлем на сингъл, написа Маестрото в обществените мрежи. - Преди няколко месеца се шегувахме, че и двамата сме на патерици. Изумително. Никога не подценявайте популярен първенец. Твоята неуморна работна нравственос, отдаденост и борбен дух са ентусиазъм за мен и за доста други по света. Горд съм, че споделям тази епоха с теб и че способствам за мотивацията ти да гониш по-големи достижения. Също както и ти го правиш за мен в последните 18 години. Убеден съм, че ти предстоят още триумфи, само че в този момент се наслаждения на този. "

Джокович честити на всички призьори.

" Поздравления за Рафаел Надал за 21-ата купа от Големия шлем. Изумително достижение. Винаги впечатляващ военен дух, който надви още един път. Поздравления и за Медведев, даде всичко от себе си и игра със пристрастеност и целенасоченост, каквито постоянно чакаме от него ", написа той за мъжкия край.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР