Руският технологичен гигант Yandex заяви, че планира да пусне самоуправляващи

...
Руският технологичен гигант Yandex заяви, че планира да пусне самоуправляващи
Коментари Харесай

Руски роботи ще разнасят храна из студентски кампуси в САЩ

Руският софтуерен колос Yandex съобщи, че възнамерява да пусне самоуправляващи се роботи в кампусите на американските колежи по-късно тази година. В изказване съветската група се показва, че ще си партнира с американския колос за доставки Grubhub, с цел да разположи самоуправляващите се роувъри в 250 колежа в Съединени американски щати.

„ Радваме се да разположим десетки наши роувъри, като създадем идната стъпка в дейната комерсиализация на нашата технология за самоуправление на разнообразни пазари по света “, сподели Дмитрий Полишчук, основен изпълнителен шеф на Yandex Self-Driving Group, представен от БГНЕС.

„ Заедно с Yandex променяме метода, по който студентите правят доставката на храна “, сподели Брайън Мадиган, вицепрезидент на Grubhub.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Зад тъмнозелената фасада на нова пицария в Париж движени от...

Докато кампусите на колежите са известни с компликации за навигация на колите, изключително що се отнася до доставката на храна, роботите на Yandex елементарно получават достъп до елементи от кампусите, където транспортните средства не могат.

В изказването на Yandex се споделя, че неговите самоуправляващи се снабдители работят в Русия от края на 2020 година и към този момент са ситуирани в Съединени американски щати, като доставят поръчки от заведения за хранене в Ан Арбър, Мичиган от април.

Разширяването е следващия пробив на Yandex в чужбина, откакто през април разгласи проектите си да започва своята услуга за бърза доставка на хранителни артикули във Франция по-късно тази година. Освен това се готви да стартира работа в Лондон.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Руските Уеб колоси, които се радват на съвсем цялостен монопол в Русия с интернет бранш в цялостен напредък,...

Започнала като търсачка в интернет в Русия, в този момент компанията е известна и с доставката на храна и таксиметровите услуги, в това число самоуправляващи се транспортни средства. Компанията, наричана „ съветския Гугъл “, към този момент участва в някои европейски страни, като Финландия и балтийските страни, основно със своите таксиметрови услуги.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР