Руският разследващ сайт Инсайдър днес беше глобен за нарушаването на

...
Руският разследващ сайт Инсайдър днес беше глобен за нарушаването на
Коментари Харесай

Русия обяви водещия разследващ сайт Инсайдър за чуждестранен агент и го глоби

Руският проверяващ уебсайт " Инсайдър " през днешния ден беше санкциониран за нарушаването на закона за задграничните сътрудници, който изисква всяка обява на медията да бъде съпроводена от записка, че медията е " задграничен сътрудник ", съобщи Ройтерс, представен от Медиапул.

" Инсайдър ", който през юли беше прибавен в листата на " непознатите сътрудници ", формиран от министерството на правораздаването, работи с основания в Нидерландия уебсайт " Белингкат " по разнообразни планове, измежду които и следствието за отравянето предходната година на рецензия на Кремъл Алексей Навални с нервнопаралитичен сътрудник.

Московски съд през днешния ден наложи санкция от 1 милион рубли (13 600 долара) на " Инсайдър " за това, че не се е разпознал като " задграничен сътрудник ". При повторни нарушавания на закона организацията може да бъде закрита.

Когато " Инсайдър " беше включен в листата на " задграничните сътрудници ", основният редактор Роман Доброхотов съобщи, че основаната в Латвия медия няма да се съобрази с наредбата на правосъдното министерство да маркира изявленията си. Днес пред Ройтерс той сподели, че позицията му остава непроменена и ще апелира решението на съда. През август основният редактор на " Инсайдър " напусна Русия, полицията го разгласи за търсене, против него е формирано наказателно дело.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР