Руският провоенен активист и критик на президента Владимир Путин -

...
Руският провоенен активист и критик на президента Владимир Путин -
Коментари Харесай

Заподозрян в тероризъм: Разпитаха руски активист, подкрепящ войната, но критикуващ Путин

Руският провоенен деятел и критик на президента Владимир Путин - Сергей Удалцов, е бил разпитан по съмнения в осъществяването на терористични закононарушения , заяви неговият юрист, съобщи Асошиейтед прес.

Удалцов е водач на " Левия фронт " - група от политически партии, които се опълчват на Путин и са свързани с Комунистическата партия на Руската Федерация.
Той стана прочут по време на митингите през 2011-2012 година, когато се организираха най-мащабните демонстрации в Русия след разпадането на Съветския съюз, и за малко бе съдружник на хвърления в пандиза опозиционен политик Алексей Навални.

Въпреки че след нахлуването на Русия в Украйна бяха арестувани и наказани доста деятели, юристи и опозиционери, Удалцов не бе измежду тях , защото показваше ясно поддръжката си за войната и анексирането на Крим, само че продължаваше да подлага на критика Путин.

Удалцов написа в своя канал в " Телеграм ", че полицията е пред дома му, с цел да претърси дома му.

Адвокатката на Удалцов - Виолета Волкова, съобщи пред ТАСС, че по време на обиска са били иззети електронни устройства , че против Удалцов е било формирано наказателно дело за " оправдаване на тероризма " и че той е бил отведен за разпит . Тя посочи, че не знае с какво е обвързвано обвиняването.

През декември московски съд осъди Удалцов на 40 часа насилствен труд за нарушение на процедурите , свързани с организирането на протест, откакто той бе арестуван на Червения площад в центъра на Москва, където се опита да разпъне знаме с лика на руския деспот Йосиф Сталин .

Преди това, през 2014 година, Удалцов бе вкаран в пандиза и наказан на 4 години и половина по обвинявания, свързани с ролята му в организирането на проява против Путин през 2012 година, която прерасна в принуждение. Той стачкува против присъдата си, като разгласи гладна стачка, преди да бъде освободен през 2017 година, отбелязва АП.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР