Руският производител на хардуер и разработчик на софтуер СИЛA и

...
Руският производител на хардуер и разработчик на софтуер СИЛA и
Коментари Харесай

Руските лаптопи „СИЛА“ ще се доставят с предварително инсталираната ОС Uncom

Руският производител на хардуер и разработчик на програмен продукт СИЛA и Uncom OS – локален разработчик на едноименната операционна система, подписаха съглашение за софтуерно партньорство. Съгласно него преносимите компютри „ СИЛА “ ще се доставят с авансово конфигурирана Uncom OS. Тестовите тествания потвърдиха съвместимостта на преносимите компютри „ СИЛА “ НК2-3404 и Uncom OS.

СИЛА НК2-3404 е продуктивен преносим компютър, основан на процесори Intel Core от 13-о потомство от серията Raptor Lake.

Той е предопределен за корпоративния сегмент. Системата за разпръскване на топлината с нараснало равнище на успеваемост, мащабируемата и високоскоростна дискова подсистема за работа с ресурсоемки приложения и високото качество на направа го трансформират в благонадежден и внушителен работен инструмент.

Uncom OS е съветска операционна система, основана на Linux от фамилията на Debian. Всички съществени модули са основани на отворен код и могат да бъдат тествани от всеки за отбрана на сигурността.

„ Споразумението, съгласно което съветската Uncom OS ще бъде авансово конфигурирана на локалните преносими компютри СИЛА е още една стъпка към софтуерния суверенитет на страната ни. Пускането на пазара на това предложение ще улесни доста живота на предприятията, които ще имат опция да закупят незабавно компютри с авансово конфигурирана Оценка за съвместимост и нужните за работа приложения. Освен това то ще помогне на доста компании да изпълнят условията на закона. Той планува прекосяване към закупуване на локален програмен продукт до началото на 2025 година.

съобщи Никита Кочерженко, създател и основен изпълнителен шеф на Uncom OS
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР