Руският президент Владимир Путин заяви в интервю пред американския журналист

...
Руският президент Владимир Путин заяви в интервю пред американския журналист
Коментари Харесай

Путин пред Тъкър Карлсън: Русия ще се бори докрай за интересите си, но няма интерес да разширява войната

Руският президент Владимир Путин съобщи в изявление пред американския публицист Тъкър Карлсън, че Русия ще се бори за своите ползи до дъно, само че няма интерес да уголемява войната си в Украйна към други страни като Полша и Латвия.

В първото си изявление с американски публицист след нахлуването на Русия в Украйна преди близо две години Путин уточни, че западните водачи са разбрали, че е невероятно да нанесат стратегическо проваляне на Русия и се чудят какво да вършат.

„ Ние сме подготвени за този разговор “, сподели той.

Путин също сподели, че има вяра, че е допустимо да се реализира съглашение за освобождение на американския публицист Иван Гершкович от Wall Street Journal, който е арестуван в Русия от близо година и чака правосъден развой по обвинявания в шпионаж.

Путин направи мненията допълнително от двучасово изявление с консервативния водещ на токшоу Тъкър Карлсън, извършено в Москва във вторник и излъчено на tuckercarlson.com.

Запитан дали може да си показа сюжет, при който да изпрати съветски войски в Полша, членка на НАТО, Путин отговори:

" Само в един случай, в случай че Полша нападне Русия. Защо? Защото нямаме интерес към Полша, Латвия или където и да е другаде. Защо да го вършим? Ние просто нямаме никакъв интерес. "

Путин приказва на съветски, а думите му бяха превеждани на британски. Той стартира с дълги бележки за връзките на Русия с Украйна, Полша и други страни.

Путин посвети забележителна част от изявлението, с цел да се оплаква, че Украйна е била на ръба да реализира съглашение за преустановяване на военните дейности на договарянията в Истанбул през април 2022 година, само че се отдръпна,, откакто съветските войски се изтеглиха от покрай Киев.

„ Ами в този момент дано помислят по какъв начин да извърнат обстановката “, сподели той.

„ Ние не сме срещу това. Би било смешно, в случай че не беше толкоз тъжно. Тази безкрайна готовност в Украйна, нервността, вътрешните проблеми, рано или късно ще докара до съглашение. “

Руският водач сподели, че Съединени американски щати имат неотложни вътрешни проблеми, за които да се тревожат.

„ Не е ли по-добре да преговаряте с Русия? Сключете съглашение. Вече разбирайки обстановката, която се развива през днешния ден, осъзнавайки, че Русия ще се бори за своите ползи до дъно “, сподели Путин.

Вашингтон, който изпрати на Украйна повече от 110 милиарда $ помощ, откогато Русия нахлу през февруари 2022 година, даде да се разбере, че няма интерес да приказва при изискванията на Путин

Путин беше последно публично интервюиран от американска медия през октомври 2021 година, когато Хадли Гембъл от CNBC беседва с него.

Интервюто на Карлсън идва, до момента в който американските законодатели разискват дали да дават повече пари за военните старания на Украйна. То беше излъчено и в същия ден, когато украинският президент Володимир Зеленски смени известния шеф на армията с неговия пълководец на сухопътните сили.

Процедурно гласоподаване в Сената на Съединени американски щати оказа помощ за напредването на законопроект, който включва 61 милиарда $ нови средства за Украйна, само че е изправен пред неустановеност в доминираната от републиканците Камара на представителите, където десетки членове, изключително тези, тясно свързани с някогашния президент Доналд Тръмп, са дали своят вот против помощта на Украйна.

Путин сподели, че съветските и американските специфични служби разискват случая Гершкович и са постигнали прочут прогрес.

Путин допусна, че в подмяна Москва желае Германия да освободи Вадим Красиков, който беше наказан за убийството през 2019 година на чеченски отстъпник в Берлин, макар че не загатна Красиков по име.

„ Има доста сполучливи образци за тези договаряния, увенчани с триумф “, сподели Путин. Вероятно и това ще се увенчае с триумф, само че би трябвало да реализираме съглашение.

Русия и Съединените щати са се споразумявали за замяна на пандизчии на високо равнище в предишното - последно през декември 2022 година, когато Москва замени Бритни Гринър, американска баскетболна звезда, наказана за закононарушение с опиати в Русия - за съветския трафикант на оръжие Виктор Бут.

Кремъл сподели, че Путин се е съгласил на изявлението с Карлсън, защото методът на някогашния водещ на Fox News се разграничава от „ едностранчивото “ отразяване на спора в Украйна от доста западни новинарски издания.

Смята се, че Карлсън има близки връзки с Тръмп, който се чака да бъде претендент на Републиканската партия на президентските избори в Съединени американски щати през ноември.

Оплаквайки се от милиардите долари помощ, изпратена на Киев до момента, Тръмп прикани за деескалация на войната в Украйна, в която администрацията на Байдън мощно поддържа държавното управление на Зеленски.

От своя страна Карлсън сподели, че огромна част от отразяването на войната в западните медии е предубедено в интерес на Киев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР