Руският президент Владимир Путин заяви, че Западът няма да може

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че Западът няма да може
Коментари Харесай

Путин: Западът няма да може да се откъсне от руските нефт и газ с години

Руският президент Владимир Путин съобщи, че Западът няма да може да се откъсне от съветския петрол и газ в продължение на няколко години. Той добави, че никой не знае какво може да се случи през това време, тъй че съветските компании няма да „ бетонират петролните си кладенци “, написа Би Би Си.

Това се случва, откакто американски формален представител призна, че съветските облаги от енергетиката в този момент може да са по-високи, в сравнение с преди войната. Понастоящем Европейски Съюз внася към 40% от своя газ от Русия. Блокът е поел ангажимент да понижи зависимостта си от съветския нефт с 90% до края на 2022 година, само че до момента не е поел никакви задължения във връзка с газа.

Съединени американски щати постановиха ембарго върху всички съветски енергийни артикули. Ограниченията върху съветската сила имат за цел да санкционират Москва за нахлуването в Украйна. Но възходящите международни цени на петрола и газа значат, че съветските облаги биха могли да набъбнат през последните месеци макар намаляването на общото предложение, оповестява БТВ.

" Обемът на петрола на международния пазар понижава, а цените се покачват. Печалбите на фирмите се усилват ", съобщи президентът Путин пред група млади бизнесмени.

Руският президент приказва в четвъртък, откакто посети галерия в Москва, отдадена на 350-годишнината от рождението на съветския монарх Петър Велики. Владетелят от XVIII в. води дълга териториална война против Швеция, която Путин наподобява съпостави с нахлуването си в Украйна.

" Създава се усещането, че воювайки с Швеция, той е заграбил нещо. Той не е вземал нищо, а си го е прибирал назад ", сподели той.

" Нашата отговорност също е да вземем назад и да укрепим ", добави Путин, в отпратка към протичащото се в Украйна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР