Руският президент Владимир Путин заяви, че страната му се справя

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че страната му се справя
Коментари Харесай

Путин: Икономическият блицкриг срещу Русия не проработи

Руският президент Владимир Путин съобщи, че страната му се оправя добре макар западните наказания и че икономическият блицкриг против нея не е проработил , предадоха Ройтерс и ТАСС.

" Отново желая да подчертая, че Русия решително се оправя с външния напън, а в действителност може да се каже с финансово-технологичната експанзия от някои страни. Тактиката на стопански блицкриг, офанзивата, на която разчитаха те, не проработи - това към този момент е явно за всички, а също и за тях ", сподели Путин на съвещание по икономическите въпроси.

Според него дейностите на неприятелските страни срещу Русия са непрофесионални, импулсивни и непредсказуеми.

" Виждаме, че дейностите на нашите, меко казано, недоброжелатели са в доста връзки непредсказуеми и напоследък импулсивни . Те очевидно са непрофесионални, а оттова и импулсивни, което значи, че още повече би трябвало да действаме в нашата логичност, да поддържаме самодейността ", съобщи той.

По думите му е належащо Русия не просто да реагира на каквито и да е вражески дейности, а поредно да взема решение дилемите, свързани със личното ù развиване.

Путин не загатна нищо за отстъплението на съветските войски в Североизточна Украйна.

Попитан дали президентът има намерение да разпореди обща готовност в отговор на украинската контраатака, представителят на Кремъл Дмитрий Песков отпрати въпроса към министерството на защитата.

Засега Путин не е прибегнал до активизиране на съветските запаси, които наброяват към 2 милиона души с военна работа през последните пет години. Предприемането на сходна стъпка би представлявало самопризнание, че определяната от него като лимитирана военна интервенция в Украйна в действителност съставлява пълномащабна война и че тя се развива зле за Москва, отбелязва Ройтерс.

Докато съветските сили отстъпваха в събота, Путин откри в Москва най-голямото виенско колело в Европа, а над Червения площад имаше заря по случай 875-ата годишнина от основаването на града.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР