Руският президент Владимир Путин заяви, че преговорите му в Хелзинки

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че преговорите му в Хелзинки
Коментари Харесай

Путин: Студената война отдавна приключи, САЩ и Русия трябва да решават проблемите заедно

Руският президент Владимир Путин съобщи, че договарянията му в Хелзинки с американския му сътрудник Доналд Тръмп са били сполучливи и потребни, съобщи Франс прес.
 
" Преговорите минаха в откровена и делова конюнктура. Смятам ги за доста сполучливи и доста потребни ", съобщи Путин на конференция след договарянията.
Путин съобщи, че Студената война е завършила и че Съединени американски щати и Русия би трябвало да вземат решение проблемите дружно, съобщи ТАСС.
 
" За всички е явно, че двустранните връзки претърпяват комплициран интервал, обаче тези компликации и тази напрегната конюнктура нямат справедливи аргументи. Студената война от дълго време завърши, епохата на остро идеологическо опълчване на двете страни остана надалеч в предишното, ситуацията в света съществено се промени ", съобщи съветският президент.
 
" Днес и Русия, и Съединени американски щати се сблъскват със напълно разнообразни провокации - рисково дебалансиране на механизмите на интернационалната сигурност и непоклатимост, районните рецесии, разпространението на терористичната опасност и трансграничната престъпност, повишаването на проблемите в международната стопанска система, екологични и други опасности. Справянето с всички тези проблеми е допустимо единствено с обединени старания ", съобщи Путин.-->
 
" Надявам се да стигнем до такова схващане и с американските сътрудници ", добави съветският президент.
 
" Днешните договаряния отразиха взаимното ни с президента Тръмп предпочитание да изправим отрицателната обстановка в двустранните връзки, да набележим първите стъпки по оздравяването им, възобновяване на задоволително ниво на доверие и връщане към съдействието от предходното равнище по всички въпроси от съвместен интерес ", сподели Путин.
 
Руската страна не се е месила в американските изборни процеси и е подготвена да работи в взаимни групи по киберсигурност, съобщи Путин.
 
" Президентът Тръмп за следващ път повдигна тематиката за по този начин наречената съветска интервенция в изборните процеси в Съединени американски щати. Наложи ми се да повторя това, което към този момент съм казвал неведнъж, в това число в персонални срещи с президента - че съветската страна в никакъв случай не се е месила и не има намерение да се меси в американските вътрешни каузи, в това число в изборния развой ", съобщи Путин.
 
Руският президент сподели, че " като цяло е удовлетворен " от днешните договаряния в Хелзинки.
 
" Като цяло сме удовлетворени от първата ни пълномащабна среща. Добре си поговорихме с президента Тръмп и се надявам, че по-добре се разбираме, за което съм му признателен. Разбира се, остават голям брой проблеми и не можахме да премахнем всички залежали проблеми, това беше невероятно, само че считам, че направихме първата значима крачка в тази тенденция ", съобщи Путин.
 
Руският президент благодари на Финландия за сполучливо постигнатата работна атмосфера на срещата на върха. " Благодаря на държавното управление на Финландия, на финландския народ, на жителите на Хелзинки за направеното. Знаем, че причинихме доста неудобства на жителите на Хелзинки и сервира извинения за това ", сподели Путин.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР