Руският президент Владимир Путин заяви, че политическият натиск на Запада

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че политическият натиск на Запада
Коментари Харесай

Путин: Благодарение на Запада има ускорение на интеграцията на Беларус с Русия


Руският президент Владимир Путин съобщи, че политическият напън на Запада форсира интеграцията на Беларус със прилежаща Русия, която е в ход към този момент повече от две десетилетия с известни спирания, съобщи " Ройтерс ".

" Безпрецедентният политически и санкционен напън от страна на по този начин наречения групов Запад ни кара да ускорим обединителните процеси: тъй като дружно е по-лесно да минимизираме вредите от противозаконните наказания, да усвоим производството на нужните ни артикули, да развиваме нови умения и качества и да разширяваме съдействието с другарските страни ", сподели Путин на двустранен конгрес.

През 1997 година двете славянски съседки подписаха Съюзен контракт, замисълът на който бе да се възстановят някои от тесните връзки от предишното, нарушени от разпадането на Съветския съюз.

Съгласно Съюзния контракт двете страни остават суверенни, само че жителите им имат право на престояване и поданство в другата страна.

Въпреки че съюзът предизвиква икономическата интеграция и подсигурява общата защита при положение на нахлуване, преди към 20 години напъните за основаване на единна валута удариха на камък.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР