Руският президент Владимир Путин заяви, че оставя без отговор опитите

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че оставя без отговор опитите
Коментари Харесай

Путин: Опитът на Порошенко да разговаря с мен е предизборна комбинация

Руският президент Владимир Путин съобщи, че оставя без отговор опитите на украинския си сътрудник Петро Порошенко да беседва с него по телефона, защото не желае да взе участие в изборната му акция, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ТАСС.

"Защото не става дума, че просто заобикалям това и не желая да беседвам с Петро Алексеевич, не е там въпросът ", сподели Путин, помолен от публицисти да разяснява неизпълненото искане на украинската страна за телефонен диалог сред двамата президенти. "Въпросът е, че не желая да вземам участие в неговата изборна акция за президентския избор в Украйна през март ", изясни съветският водач.

По думите на Путин Порошенко изобретателно основава спешни и провокационни обстановки и на часа трансферира отговорността за стореното върху Русия, след което "иска незабавно да показва, че сполучливо взема решение появилите се проблеми. Ето я простичката композиция и аз не желая да вземам участие в тези комбинации и няма да го направя ", заключи президентът на Русия.

Според ТАСС "простичката композиция " на Порошенко, за която Путин приказва, е обвързвана с "украинската провокация в Керченския пролив " - по този начин организацията назовава случая от 25 ноември, когато съветската брегова защита задържа три украински военни кораба и екипажите им край полуостров Крим.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР