Руският президент Владимир Путин заяви, че е развил приятелски лични

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че е развил приятелски лични
Коментари Харесай

Путин: Отношенията между Русия и Китай достигнаха много високо ниво

Руският президент Владимир Путин съобщи, че е развил другарски персонални и бизнес връзки с китайския президент Си Дзинпин, оповестяват съветски медии. В коридорите на Източния стопански конгрес Путин се среща с вицепремиера на Държавния съвет на Китайската национална република Джан Гуоцин.

„ Имах удоволствието да приема китайския президент Си Дзинпин тук; той взе персонално присъединяване, приказва тук. Използвайки тази опция, бих желал да ви помоля да предадете моите най-хубави пожелания на президента на Китайската национална република “, сподели Путин.

Руският водач акцентира, че със Си Дзинпин са в другарски връзки: „ И бизнес, и персонални другарски връзки. Това, несъмнено, спомага за развиването на двустранните връзки и междудържавните връзки. ”

Путин даде висока оценка на равнището на развиване на икономическото и политическото съдействие сред Москва и Пекин.

„ Отношенията сред Русия и Китай в региона на икономическото съдействие доближиха доста високо равнище. Разбира се, всичко това е производно на постигнатото в политическата област. Но все пак резултатите са повече от положителни, те са отлични “, добави още Путин.

„ Особено ценим това събитие и високо оценяваме, вие преди малко споменахте визитата на президента на Китайската национална република Си Дзинпин, че при първото си задгранично посещаване след избирането му той пристигна в Русия. Това е знак, че връзките сред Русия и Китай от години доближиха безусловно невиждано историческо равнище. Както казахте, ние ще продължим тази взаимна работа и отсега нататък “, разяснява Путин.

Путин означи, че комерсиалният оборот се усилва всяка година и тази наклонност продължава и през 2023 година

„ Целта, която Си Дзинпин и аз си поставихме за постигане на оборот от 200 милиарда $, може да бъде реализирана в доста близко бъдеще, още през тази година “, акцентира Путин.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР