Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Макрон и Путин обсъдиха конфликта в Нагорни Карабах

Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През и френският му сътрудник Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на през днешния ден разискаха в телефонен диалог спора в Нагорни Карабах, оповестиха Франс прес и ТАСС, като се базират на пресслужбите на Елисейския замък и Кремъл.

Двамата водачи "настояха върху нуждата да се постави завършек на боевете " сред азербайджанските сили и войските на етническите арменци от сепаратистката република, "за да се разреши възобновяването на договарянията на реалистична основа ", уточни Елисейският замък.



От френска страна било изразено мнението, че основната цел е да се обезпечи "оставането на арменското население на тази територия и преустановяване на страданията на цивилното население ".

Кремъл уточни, че "при разискването на обстановката към Нагорни Карабах е била изразено съществено безпокойствие във връзка продължаващите широкомащабни стълкновения в зоната на спора и все по-активното замесване в него на екстремисти, идващи от Сирия и Либия ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Путин в детайли е уведомил Макрон за предприеманите от Русия стъпки за най-скорошно преустановяване на огъня и възобновяването на договарянията. Двамата президенти изразили също предпочитание за продължение на координираните посреднически старания на Русия и Франция, в това число в границите на Минската група на ОССЕ.

В хода на диалога, състоял се по самодейност на френската страна, била разисквана ситуацията в Донбас.

Путин и Макрон изразили удовлетворение от постигното на 27 юли съглашение за преустановяване на огъня, "което съставлява съответен резултат от работата, провеждана в нормандския формат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР