Руският президент Владимир Путин вероятно смята, че руските сили са

...
Руският президент Владимир Путин вероятно смята, че руските сили са
Коментари Харесай

Институт за изследване на войната: Путин почти сигурно не желае пряк конфликт с НАТО

Руският президент Владимир Путин " евентуално счита ", че съветските сили са притъпили напъните на Украйна да си върне забележителна територия и че поддръжката на Съединени американски щати и Запада за Украйна е " лимитирана ". Това излиза наяве отгодишната оценка на заканите за 2024 година на Службата на шефа на националното разузнаване на Съединени американски щати (ODNI), отразена в актуаленанализ на Института за проучване на войната (ISW).

В Годишната оценка на заканите за 2024 година се оповестява, че Русия " съвсем несъмнено " не желае да взе участие в директен боен спор със Съединени американски щати или НАТО, само че " ще продължи асиметричната си активност под това, което тя пресмята като предел на боен спор в международен мащаб ".

ISW продължава да прави оценка, че Русия продължава да заплашва страните от НАТО и основава условия, които да оправдаят бъдещи ескалации против страни от НАТО, само че не прави оценка, че Путин желае директна пълномащабна война с НАТО сега.

Директорът на Националното разузнаване на Съединени американски щати Аврил Хейнс означи значимостта на американската помощ за сигурността на Украйна, с цел да се помогне на украинските сили да запазят освободените преди този момент територии, изключително на фона на " устойчивото повишаване на съветското произвеждане на муниции и покупките от Северна Корея и Иран ".

ISW и преди е оценявала, че Съединените щати остават единственият непосреден източник на нужните количества главно военно съоръжение като танкове M1 Abrams, бронетранспортьори, съвременни системи за противовъздушна защита като Patriots и ударни системи с огромен обхват - съоръжение, което предходните американски пакети за помощ са приоритизирали.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР