Руският президент Владимир Путин удължи забраната за сделки с акции

...
Руският президент Владимир Путин удължи забраната за сделки с акции
Коментари Харесай

Путин с остър удар срещу неприятелите

Руският президент Владимир Путин удължи възбраната за покупко-продажби с акции на чужденци от вражески страни в съветски стратегически компании, редица банки и други сдружения, в това число в бранша на горивата и енергетиката, до края на 2023 година, съобщи ТАСС.

Преди това рестриктивните мерки бяха в действие до 31 декември 2022 година, само че в новия документ се показва датата " до 31 декември 2023 година в това число ".
-->
Забраната се отнася за всички покупко-продажби, които трансформират структурата на собствеността на съветските сдружения, техния акционерен капитал и откритата процедура за осъществяване на капиталови планове. Ограниченията се отнасят за покупко-продажби с акции на " вражески " вложители в уставните капитали на стратегически предприятия и компании с дялове във компании, които създават и обслужват съоръжение за горивно-енергийния комплекс, снабдители на топлинна и електрическа сила и нефтопреработвателни фабрики, с акции в съветски банки (съгласно лист, координиран от кабинета и Централната банка) и с скъпи бумаги на компании, разработващи големи залежи.

Отделно от това има възбрана за покупко-продажби с акции на вложители от вражески страни по плановете " Сахалин-1 " и Харягинското находище в Ненецкия самостоятелен окръг, написа БГНЕС.

Президентът обаче може със особено решение да позволи всяка договорка, която попада в обсега на рестриктивните мерки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР