Руският президент Владимир Путин ще проведе годишната си пресконференция и

...
Руският президент Владимир Путин ще проведе годишната си пресконференция и
Коментари Харесай

Путин обявява кандидатурата си за нов мандат в обръщение към нацията на 14 декември?

Руският президент Владимир Путин ще организира годишната си конференция и ще отговори на въпроси от обществеността на 14 декември , оповестява " Ройтерс ".

Новината, оповестена от Кремъл, разпали спекулациите, че той ще употребява събитието, с цел да разгласи, че ще се кандидатира за още шест години на власт.

На служба като президент или министър-председател от 1999 година насам,  дали ще взе участие в президентските избори през март следващата година, само че се чака да го направи.

По-рано този месец шестима източници потвърдиха, че - ход, който ще го задържи на власт най-малко до 2030 година

Лидерът на Кремъл счита, че би трябвало да преведе Русия през най-опасния ѝ интервал от десетилетия, обясниха те, визирайки войната в Украйна и това, което Путин показва като екзистенциална битка на Москва със Запада за нов международен ред.

Лидерът на комунистическата партия Генадий Зюганов във вторник съобщи, че горната камара на съветския парламент - Съветът на федерацията, ще разгласи публично датата на президентските избори на 13 декември - стъпка, която бележи началото на открита акция.
 Путин предизвести Запада да не се меси в съветските избори
Путин предизвести Запада да не се меси в съветските избори

Всеки подобен опит ще се бъде обсъждан като акт на експанзия

Пресконференцията на Путин ще се състои ден по-късно.

" На 14 декември Владимир Путин ще заключи резултатите от годината " , уточни представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

" Ще бъде под формата на стратегия, план на телевизионните канали, както до момента, и ще е смесен формат на Пряка линия (сесия за въпроси и отговори онлайн с обществеността) и конференция на президента в края на годината ", разясни той.

Съгласно съветското законодателство горната камара на Народното събрание би трябвало да разгласи точната дата най-малко 100 дни преди вота. Смята се, че денят на изборите ще е 17 март.

71-годишният Путин пое президентския пост от Борис Елцин в последния ден на 1999 година и е към края на своя четвърти мандат като държавен глава.
 Песков е уверен, че Путин ще завоюва президентските избори, в случай че се кандидатира
Песков е уверен, че Путин ще завоюва президентските избори, в случай че се кандидатира

Говорителят на Кремъл изрази опасения дали различен президент би могъл да резервира " постигнатото от Путин "

Само Йосиф Сталин, отпред Съветския съюз от 1924 година до гибелта си през 1953 година, е бил на поста по-дълго време след рухването на ръководещата царска династия Романови през 1917 година

Според дипломатите , който да заплаши възможностите на Путин за победа , ако той се кандидатира още веднъж.

Официалните социологически изследвания му дават рейтинг от към 80%, като някогашният офицер от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) може да разчита и на поддръжката на страната и държавните медии.

Годините на репресии значат, че липсва проведена съпротива против продължаващото му ръководство в Русия , където политици и публични лица акцентират нуждата от оптимално единение и липса на смяна по върховете в ръководството по време на война.
 ISW: Путин и визията му за необятния съветски свят
ISW: Путин и визията му за необятния съветски свят

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР