Руският президент Владимир Путин се срещна в Китай с унгарския

...
Руският президент Владимир Путин се срещна в Китай с унгарския
Коментари Харесай

Путин изрази задоволство, че подържа връзки с Унгария

Руският президент Владимир Путин се срещна в Китай с унгарския водач Виктор Орбан и съобщи, че е удовлетворен, че към момента поддържа връзки с някои европейски страни, съобщи Агенция Франс Прес.


Това беше първата среща на Путин с европейски водач, откогато през февруари 2022 година той стартира инвазия в Украйна.

Орбан резервира връзките си с Кремъл макар настъплението на Москва.

" Независимо от обстоятелството, че в сегашните геополитически условия опциите за поддържане на контакти и развиване на връзките са доста лимитирани, не може да не провокира удовлетворение фактът, че връзките ни с доста европейски страни се поддържат и развиват ", сподели Путин, съгласно съветските осведомителни организации.

" Една от тези страни е Унгария ", добави съветският президент.

Путин съобщи, че е " доста значимо да имаме опция с една страна от Европейски Съюз, Унгария, да обменим отзиви освен по двустранни въпроси, само че и по обстановката в Европа и в света ".

За финален път Путин се е срещал с европейски водач през април 2022 година, когато е бил хазаин на австрийския канцлер Карл Нехамер.

След срещата с Путин унгарският министър председател написа във Фейсбук: " Днес в Европа всички мислят за един въпрос: ще има ли преустановяване на огъня в Украйна? ".

Той съобщи, че " най-важното нещо " за Будапеща е да се постави завършек на " потока от бежанци, глобите против Москва и боевете в нашата прилежаща страна ".

Унгарският националист от дълго време декларира, че страната му няма да приема мигранти, което го слага в несъгласие с Брюксел.

Той се разгласи и против големите западни наказания против Москва в отговор на нейната атака в Украйна.

" Двамата водачи разискаха унгарско-руското съдействие в региона на доставките на газ и нефт и нуклеарната енергетика ", съобщи ръководителят на пресслужбата на Орбан Берталан Хаваси.

Будапеща продължи с разширението на нуклеарната централа, по която работи съветската държавна нуклеарна организация./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР