Руският президент Владимир Путин се срещна с лидера на наемниците

...
Руският президент Владимир Путин се срещна с лидера на наемниците
Коментари Харесай

Шефът на „Вагнер“ Евгений Пригожин се срещна с руския Владимир Путин след бунта

Руският президент Владимир Путин се срещна с водача на наемниците Евгений Пригожин след несполучливия бунт на групировката „ Вагнер “ предишния месец, твърди Кремъл, предава „ BBC “.

Пригожин, който управлява наемническата формация „ Вагнер “, е измежду 35-те поканени на срещата в Москва, добави представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той разяснява, че президентът Путин е дал „ оценка “ на военните старания в Украйна и на протеста.

Бунтът, почнал на 23 юни , продължи единствено 24 часа . Съгласно съглашение за преустановяване на опълчването, обвиняванията против Пригожин бяха свалени и му беше препоръчано да се реалокира в Беларус .

Имаше доста обществена битка сред Вагнер и съветското министерство на защитата по отношение на воденето на войната. Пригожин неведнъж обвиняваше министерството, че не е снабдило неговата група с муниции. Но в понеделник Песков издаде, че шефът на „ Вагнер е измежду командирите “, поканени в Кремъл пет дни след краха на протеста.

„ Президентът даде оценка на дейностите на компанията на фронта “ , акцентира Песков, представен от организация „ Интерфакс “.

„ Той даде и оценка на събитията от 24 юни. Путин изслуша обясненията на командирите и предложи разновидности за бъдещата им работа и бъдещото им потребление в бойни дейности. “

Според представителя Пригожин е споделил на Путин, че „ Вагнер “ абсолютно го поддържа.  Настоящото местоположение на шефа на „ Вагнер “ не е ясно.

Миналия четвъртък беларуският водач Александър Лукашенко – който посредничи при договорката, поставила завършек на протеста – сподели, че Пригожин е в Русия . „ BBC “ наблюдава частния аероплан на Пригожин да лети до Беларус в края на юни и да се върне в Русия същата вечер.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР