Руският президент Владимир Путин се пошегува, че е обиден, че

...
Руският президент Владимир Путин се пошегува, че е обиден, че
Коментари Харесай

Путин се пошегува: Обиден съм, че не съм в „кремълския списък“ на САЩ

Руският президент Владимир Путин се пошегува, че е афектиран, че не попада в така наречен "кремълски лист " на Съединени американски щати. Той го дефинира като "неприятелски акт ". Засега Москва ще се въздържи от ответни ограничения, съобщи BBC.

Шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ: И Китай е опасност като Русия

С обвинявания към Русия, Иран пробва да прикрие политиката си в Сирия

Министерството на финансите на Съединени американски щати разгласява късно нощес локално време дълго чакания "списък Путин " със 114 политици и 96 олигарси от Русия, считани за високопоставени съветски политически фигури като благосъстоянието на всеки от които възлиза на минимум 1 милиард $.

Той включва руснаци, за които се счита, че са натрупали благосъстояние или са получили власт поради връзките си с президента Владимир Путин. Той е именуван импровизирано "списъка Путин ".

Putin: U.S. took 'hostile step' in publishing Russia listhttps://t.co/WVV7KCMhmA pic.twitter.com/VxZwokKbgh
— POLITICO (@politico) January 30, 2018
Връщайки се към сериозния звук, президентът призна, че не е видял листата, а бил осведомен от сътрудници още сутринта

"Очаквахме този лист и няма да укривам, бяхме подготвени да предприемем съответните стъпки, освен това съществени, които биха свели връзките ни напълно до нулата. Засега обаче ще се въздържим от тези стъпки ", съобщи Путин на среща с представители на щаба си за президентските избори през март.

"Това, несъмнено, е вражески акт, той усложнява руско-американските връзки и вреди на интернационалните връзки като цяло ", акцентира той и добави, че поради влияниетона хората, които включва и безнесите им, може да се каже, че визира всички руснаци.

"Те би трябвало да решат за себе си какво желаят. Ние знаем какво желаеме - да градим дълготрайни, постоянни връзки, основаващи се на интернационалното право ", сподели президентът.

Putin says US sanctions list targets all Russians https://t.co/RncqeRGblx
— BBC News (World) (@BBCWorld) January 30, 2018
Путин предизвести, че без значение от проявеното самообладание по доста въпроси, Русия няма да отстъпва до безспир и прикани повече да не се отделя повече време на "кремълския лист ", тъй като, както сподели, "кучето лае, а керванът си върви ".

Списъкът бе формиран въз основа на закон, признат от Конгреса на Съединени американски щати предходната година за наказване на Русия за хипотетичната ѝ интервенция в президентските избори през ноември 2016 година, отбелязва АП. Правителството на Тръмп имаше краен период да го разгласява до през вчерашния ден.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още забавни вести последвайте страницата ни в Instagram.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР