Руският президент Владимир Путин се опитва да шантажира света с

...
Руският президент Владимир Путин се опитва да шантажира света с
Коментари Харесай

Украйна предупреди, че Путин се опитва да шантажира света с глад

Руският президент Владимир Путин се пробва да шантажира света с апетит, предизвести Украйна. Той лъже, когато твърди, че множеството зърно отивало в страни от Европа, а не от Африка и Азия, както бе планувано, съобщи външния министър Дмитро Кулеба. Генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш организира телефонен диалог с Путин, засягащ удължение на Истанбулското съглашение за експорт на украинско зърно и на торове от Русия.

Шансовете за мир в Украйна са минимални на този стадий и няма изгледи даже за преустановяване на огъня, сподели генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш след телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин.

Пореден съветски шантаж може да стане износът на земеделска продукция от Украйна. Русия оспорва от ден на ден съглашението за зърненият кулоар от 22 юли. Москва твърди, че по-голямата част от изнасяното украинско зърно отива за европейски страни, което Киев отхвърля, и се оплаква от пречки за износа на съветски торове и хранителни артикули.

Путин е споделил на Гутериш, че изнасяното от Украйна зърно предпочитано би трябвало да отива за най-нуждаещите се от храна страни в Африка, Близкия изток и Латинска Америка ", Двамата са разговаряли за удължаването и разширението на обсега на съглашението от 22 юли за експорт на украинско зърно.
Договорът бе подписан под егидата на Организация на обединените нации, в началото за период за 120 дни. Обсъден е бил и износа на съветски торове и хранителни артикули.

 
Последният път, когато приказвах с президента Владимир Путин, беше тази заран. И, имахме опция да обсъдим Черноморската самодейност за зърно и нейното разширение и допустимо разширение. В момента имаме трагична обстановка в света във връзка с торовете. През 2022 година рискуваме да имаме действителен дефицит на храна.
Антониу Гутериш, общоприет секретар на Организация на обединените нации

Путин ще се срещне в Узбекистан с турския президент в петък, където най-вероятно ще обсъдят Истанбулските съглашения за експорт на украинско зърно. Според външния министър на Украйна Дмитро Кулеба президентът на Русия Владимир Путин, говорейки за " неефективност на зърнения кулоар ", се пробва да шантажира света с апетит, настоявайки за отстъпки, против които Москва да продължи да извършва споразуменията за експорт на зърно от украински пристанища.

Според министъра съветският президент ще упорства за следващи отстъпки, засягащи глобите, щом наближи ноември, когато завършва действието на договореностите от Истанбул. Кулеба сподели, че сега зърненият кулоар е безвреден. " Това не значи, че Русия няма в някой миг да реши да го наруши и да нанесе ракетен удар по някое пристанище.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР