Руският президент Владимир Путин се надява футболът в страната да

...
Руският президент Владимир Путин се надява футболът в страната да
Коментари Харесай

Путин призова руският футбол да улови емоцията от световното и да надгражда

Руският президент Владимир Путин се надява футболът в страната да улови позитивните страсти към международното състезание, с цел да се развие. Той за следващ път поздрави националния тим за положителното му показване и достигането до четвъртфиналите.

" Нека да бъда пряк - треньорът, екипът му, както и самите момчета, се бориха с чест, бяха същински тим и ни впечатлиха с настойчивостта, постоянството и качеството на играта. Важно е да задържим този триумфален дух и да останем сплотени - Лигата на нациите и Евро 2020 са пред нас ", сподели Путин.

Той прикани футболистите да се приготвят за идващите мачове по метода, по който са го правили за тези от международното.

Президентът на Русия приказва и за бъдещето на 12-те стадиона, на които се играха срещите от мондиала. Той желае те да останат главно футболни уреди, а не да се трансформират в концертни зали или изложбени центрове.

" Споменахте изложби, концерти, туристически и търговски площи. Това е хубаво, само че стадионът би трябвало да е цялостен ", обърна се Путин към губернатора на Калининграска област Антон Алиханов. И добави: " Най-добре е всеки стадион да си има тим и всеки тим да си има стадион. В противоположен случай няма да е стадион. Ще бъде зала за концерти ".

Путин добави и че е " доста допустимо " страната да се кандидатира за хазаин на летни олимпийски игри. Първите свободни игри са за 2032 година Русия към този момент одобри зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 година и международното по футбол това лято.

 Путин прикани съветският футбол да улови страстта от международното и да надгражда
© Reuters
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР