Руският президент Владимир Путин се надява, че САЩ няма да

...
Руският президент Владимир Путин се надява, че САЩ няма да
Коментари Харесай

Байдън: Путин се надява, че САЩ няма да предоставят помощ на Украйна, трябва да докажем, че греши

Руският президент Владимир Путин се надява, че Съединени американски щати няма да съумеят да дават помощ на Украйна, съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън след среща в Белия дом с украинския президент Володимир Зеленски, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Ние би трябвало да потвърдим, че той бърка “, съобщи Байдън на взаимна конференция със Зеленски. „ Ако не спрем Путин…(той) ще продължи “, добави Байдън.

увери Зеленски, че няма да обърне тил на Украйна, както и че американският народ няма да направи това и уточни, че Съединени американски щати ще продължат да доставят Украйна с оръжия и съоръжение „ толкоз дълго, колкото могат “.

Президентът на Съединени американски щати разгласи помощ от 200 милиона $, включваща артилерийски системи и за противовъздушна защита. Същевременно той предизвести, че „ без в допълнение финансиране, ние бързо доближаваме края на нашите благоприятни условия да помогнем на Украйна да отговори на незабавните оперативни потребности, които има “.

, който е от Демократическата партия, предизвести републиканците, че ще създадат „ коледен подарък “ на Русия, в случай че не обезпечат спомагателна военна помощ за Украйна.

Зеленски от своя страна сподели, че Украйна съумява от ден на ден да задоволи личните си потребности и да зависи по-малко от помощ и акцентира, че триумфът на неговата страна против Русия има влияние и върху други европейски страни.

„ Благодарение на триумфите на Украйна, триумфите в защитата, други европейски страни са в сигурност от съветската експанзия “, сподели Зеленски, представен от Ройтерс. 

„ Имаме за цел да спечелим въздушната борба, да разбием съветската доминация във въздуха “ през 2024 година, сподели на конференцията украинският президент. „ Който управлява небето, управлява продължителността на войната “, добави той.

Зеленски отхвърли всевъзможни апели за подчинение на украинска територия на Русия.

На пресконференцията  каза на Зеленски, че съществуването на Украйна като самостоятелна страна е знак за триумф. „ За вас, да бъдете тук през днешния ден, близо две години по-късно, и за Украйна – да е толкоз мощна и свободна, към този момент е голяма победа “, сподели американският президент, представен от Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР