Руският президент Владимир Путин публично одобри евакуацията на цивилни граждани

...
Руският президент Владимир Путин публично одобри евакуацията на цивилни граждани
Коментари Харесай

Путин публично одобри евакуацията на окупирания Херсон

Руският президент Владимир Путин обществено утвърди евакуацията на цивилни жители от окупирания от Русия Херсон в Южна Украйна. Силите на Киев непрестанно напредват към стратегическия пристанищен град.

Путин сподели, че цивилните в украинската Херсонска област, която Русия разгласи през септември, че анексира, би трябвало да бъдат евакуирани от зоната на спора, съобщи Ройтерс, като се базира на РИА Новости.

" Сега, несъмнено, хората, които живеят в Херсон, би трябвало да бъдат преместени от зоната на най-опасните дейности, тъй като цивилното население на би трябвало да страда ", сподели Путин.

Той приказва на къса гала на Червения площад в Москва по случай днешния Ден на съветското национално единение. Путин се срещна с съветски юношески доброволчески организации, ангажирани в региона на Херсон, отбелязва Франс прес.

Руските окупационни управляващи в Херсон оповестиха във вторник вечерта, че е почнало прехвърлянето на " до 70 000 души ", които се намират сега на западния бряг на река Днепър.

Назначената от Русия администрация в Херсонска област - един от четирите украински района, за които Путин разгласи на гала в Кремъл през септември, че са част от Русия - упорства цивилните да изоставен западната част на региона, където през последните седмици украинските сили си възвърнаха територии.

В петъкт. нар. заместник-губернатор на Херсонска област Кирил Стремоусов насочи няколко видеопослания към цивилните да изоставен част от района на западния бряг на Днепър.Руските сили евентуално скоро ще се изтеглят от западния бряг на реката, допусна Стремоусов, представен от Ройтерс.

Около 5000 цивилни са прехвърляни всеки ден от западния на източния бряг на Днепър от възобновяването на евакуационната интервенция във вторник, съобщи ТАСС, като се базира на съветското министерство на защитата.

Путин разгласи, представен от организация Интерфакс, че Русия е мобилизирала във въоръжените си сили 318 000 души.

На 21 септември Путин разгласи " частична готовност " на фона на поредност военни неуспехи в Украйна. Министърът на защитата Сергей Шойгу сподели, че с тази мярка се цели привличането на военна работа на 300 000 резервисти, отбелязва Ройтерс.

По-рано денем Путин постави цветя на паметника на Кузма Минин и Дмитрий Пожарски – известни персони от съветската история, помогнали при започване на 17-и век за освобождението на Москва от полска окупация, заяви Агенция Франс Прес.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР