Руският президент Владимир Путин проверява дали САЩ са готови да

...
Руският президент Владимир Путин проверява дали САЩ са готови да
Коментари Харесай

Bloomberg: Путин проверява дали САЩ са готови да участват в преговори за мир

Руският президент Владимир Путин ревизира дали Съединени американски щати са подготвени да вземат участие в договаряния за преустановяване на войната в Украйна, написа Bloomberg, представен от " Фокус "

Според двама души, близки до Кремъл, той е дал сигнал на Съединени американски щати по косвени канали, че е отворен за полемика, в това число евентуално за бъдещи ограничения за сигурност на Украйна.

Според тях Путин може да се откаже от две основни позиции: безпристрастен статут за Украйна и опълчване на вероятно участие в НАТО.

Това се случва, макар че съветският водач трансформира опасността от НАТО в главно съветско опрощение за своята инвазия.

В подмяна на това Киев ще би трябвало да одобри контрола на Кремъл върху 18% от украинската територия, която съветската войска окупира - нещо, което Володимир Зеленски изрично отхвърли.

Представители на Съединени американски щати обявиха, че не виждат признаци, че Путин има съществени планове за преустановяване на спора, а говорителката на Съвета за национална сигурност Адриен Уотсън в изявление за Bloomberg е декларирала, че съветът " не е осведомен с описаните промени в позицията на Русия ".

По-рано The New York Times писа, че " обществено съветският президент Владимир Путин декларира, че е подготвен да продължи войната за неопределен срок. Но посредством каналите на " подмолната дипломация " той дава спокоен знак на Запада, че е подготвен за спокойно съглашение допустимо най-скоро ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР