Руският президент Владимир Путин призова вчера грешките, допуснати при частичната

...
Руският президент Владимир Путин призова вчера грешките, допуснати при частичната
Коментари Харесай

Путин настоя да бъдат поправени грешките, допуснати при частичната мобилизация

Руският президент Владимир Путин прикани през вчерашния ден грешките, позволени при частичната готовност в Русия по отношение на спора в Украйна, да бъдат поправени, предава Франс прес.

Медии и руснаци в обществените мрежи оповестиха за случаи на готовност на възрастни хора, на студенти, на заболели и на хора без никакъв боен опит. Мобилизацията стана причина за демонстрации и за бягство на хиляди хора в чужбина, отбелязва Франс прес.

" Тази готовност повдига доста въпросителни. Грешките би трябвало да бъдат поправени и не трябва да се позволява тяхното възпроизвеждане ", съобщи Путин на съвещание на съветския Съвет за сигурност, в което той взе участие с видеоконферентна връзка и което беше предавано по съветската телевизия.

President Vladimir Putin has said all mistakes made during a partial military mobilisation to reinforce Russia`s military operation in Ukraine should be corrected, RIA Novosti news agency reported

Руският водач означи също по този начин, че не трябва да се позволява активизирането на многодетни татковци, на хора, които страдат от тежки болести, и на хора, които са в преклонна възраст.

" Ако е позволена неточност, тя би трябвало да бъде поправена и мобилизираните по простъпка следва да бъдат върнати вкъщи ", посочи Путин.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков призна в понеделник, че са били позволени неточности в границите на частичната готовност, в която следва да бъдат мобилизирани единствено хора с боен опит и с потребни умения, като да вземем за пример водачи на тежкотоварни коли.    
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР