Руският президент Владимир Путин прехвърли специалния отряд Гром на Министерството

...
Руският президент Владимир Путин прехвърли специалния отряд Гром на Министерството
Коментари Харесай

Сега Путин може да прати спецназ „Гром” в Украйна

Руският президент Владимир Путин трансферира специфичния отряд „ Гром ” на Министерството на вътрешните работи под юрисдикцията на съветската Национална армия (или Росгвардия), което ще разреши частта да бъде ситуирана на фронтовата линия в Украйна.

Това разгласи Александър Хинщейн, член на съветския парламент от партията на Путин „ Единна Русия. ”

„ С решение на президента частта „ Гром ” се трансферира към Руската национална армия дружно с личния състав и цялата инфраструктура (оръжия, особено съоръжение, муниции, материално имущество и т.н.) ”, уточни Хинщейн в изказване в Телеграм.



„ Всички чиновници на „ Гром ” по свое лично решение се трансферират да служат в Руската национална армия ”, добави Хинщейн.

Той разясни, че до момента в който отрядът „ Гром ” не е могъл да взе участие в борбите в Украйна, тъй като е бил част от Министерството на вътрешните работи, прехвърлянето му към Руската национална армия трансформира това, като дава на Москва още близо 7000 души, които може да прати на фронта.

„ В изискванията на специфичната военна интервенция, когато специфичният отряд за бързо реагиране и ОМОН (мобилен отряд със особено предназначение) вземат участие директно в багра на първа линия – обстановката създаваше съществени проблеми и сигурно не доближаваше успеха ”, разяснява Хинщейн прехвърлянето на „ Гром ” в Росгвардия.

„ Гром ”, именуван още полицейският спецназ, беше най-голямата измежду районните специфични елементи на териториалните органи на съветското вътрешно министерство.

Отрядът е ситуиран в столицата Москва и се смята за една от най-надеждните и боеспособни специфични елементи в системата на Министерството на вътрешните работи на Руската федерация.

Той е формиран от шест бойни отделения, които включват снайперисти, сапьори и височинни бойци с алпинистка подготовка. Има и две спомагателни отделения. Едно за бързо реагиране и друго за обмисляне и логистика.

„ Гром ” е основан в границите на Федералната работа за надзор на опиатите, която е ликвидирана от Путин през 2016 година

Ръководителят на Росгвардия Виктор Золотов разяснява след похода на „ Вагнер ” против Москва, че неговото ведомство ще получи далекобойна артилерия и танкове.

Хинщейн посочи, че Путин е взел решението за „ Гром ” при започване на годината и то „ няма нищо общо с последните събития ”.

Той означи, че не се касае за предаване на оборудването на ЧВК „ Вагнер ” на Росгвардия, а за нова държавна отбранителна поръчка.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР