Руският президент Владимир Путин поздрави Си Цзинпин за преизбирането му

...
Руският президент Владимир Путин поздрави Си Цзинпин за преизбирането му
Коментари Харесай

Путин поздрави Си Цзинпин за преизбирането му за генерален секретар на Китайската комунистическа партия

Руският президент Владимир Путин поздрави Си Цзинпин за преизбирането му за общоприет секретар на Централния комитет на Китайската комунистическа партия (ККП), като означи високия му политически престиж и сплотеността на ръководената от него партия, оповестяват съветски медии.

" Уважаеми господин Си Цзинпин, приемете моите най-сърдечни поздравления във връзка преизбирането Ви за общоприет секретар на Централния комитет на Китайската комунистическа партия. Резултатите от 20-ия юбилеен конгрес на ККП изцяло потвърдиха Вашия висок политически престиж, както и единството на партията, която ръководите ", се споделя в писмото.

Руският водач изрази убеденост, че решенията на конгреса ще допринесат за сполучливото осъществяване на огромните социално-икономически задания на Китай, както и за укрепването на позициите на страната на интернационалната сцена. " Очаквам с неспокойствие да продължим нашия градивен разговор и да работим в тясно съдействие, с цел да развием всеобхватно партньорство и стратегическо взаимоотношение сред нашите страни. Искрено ви искам, скъпи приятелю, нови триумфи в виновната ви работа, положително здраве и благоденствие ", акцентира Путин.

Днес Централният комитет на ККП преизбра Си Цзинпин за общоприет секретар за трети петгодишен мандат. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР