Руският президент Владимир Путин получи покана за срещата на високо

...
Руският президент Владимир Путин получи покана за срещата на високо
Коментари Харесай

Въпреки заповедта за арест Путин получи покана от Южна Африка за срещата на БРИКС

Руският президент Владимир Путин получи покана за срещата на високо ниво на страните с бързоразвиващи се стопански системи от групата БРИКС в Южна Африка, оповестява ДПА.

Това се случва макар .

И петимата държавни глави на страните от БРИКС - Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка - са получили покана за плануваната среща на върха, която ще се организира от 22 до 24 август в Йоханесбург. Това стана ясно от думите на външния министър на Южна Африка Наледи Пандор на среща с сътрудниците си от БРИКС.

Тази година обаче срещата на върха е изключително политически натоварена, защото през март Международният углавен съд в Хага издаде заповед за арест на Путин.

Южна Африка, която е член на МНС, съветския президент, в случай че той влезе на територията ѝ. До момента африканската страна по отношение на процедурата, в случай че Путин фактически участва персонално.
 ЮАР може да се откаже да е хазаин на срещата на БРИКС, с цел да не арестува Путин
ЮАР може да се откаже да е хазаин на срещата на БРИКС, с цел да не арестува Путин

Африканската страна обмисля разнообразни разновидности

Южна Африка към този момент беше подложена на рецензии поради отхвърли си да арестува някогашния президент на Судан Омар ал-Башир, търсен по обвинявания в геноцид, по време на присъединяване му на среща на върха на Африканския съюз в Йоханесбург през 2015 година

На подготвителните диалози в Кейптаун в четвъртък външните министри на страните от БРИКС разискаха по-добро съдействие между тях и с Г-20, а също въпроси като бедността и световното неравноправие.

В дневния ред е включен и въпросът дали страни като Саудитска Арабия, Египет и 17 други, които са кандидатствали за присъединение към БРИКС, би трябвало да бъдат признати.

Решенията обаче ще се вземат единствено по време на срещата на върха.
 Южна Африка отхвърля да е пешка на шахматната дъска сред Русия и Запада
Южна Африка отхвърля да е пешка на шахматната дъска сред Русия и Запада

Страната няма да бъде въвлечена в състезание сред международните сили
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР