Руският президент Владимир Путин поиска тази сутрин нов доклад за

...
Руският президент Владимир Путин поиска тази сутрин нов доклад за
Коментари Харесай

Путин разпореди да се отпусне помощ на семействата на жертвите от мината в Соликамск

Руският президент Владимир Путин изиска тази заран нов отчет за обстановката в мината в град Соликамск, където нощес стана повреда. Държавният глава разпореди да се отпусне оптималната помощ на роднините на починалите и да бъдат всестранно проучени аргументите за нещастието. Това заяви губернаторът на Пермския край Максим Решетников, съобщи ТАСС.

След пожар и задимяване спасители са разкрили в мината за рандеман на поташ - благосъстоятелност на компания "Уралкалий ", телата на осем души, оповестиха по-рано локалните управляващи. Правителството на Пермския край ще изплати на фамилиите на жертвите, измежду които има доста малолетни деца, по един милион рубли, съобщи губернаторът Решетников.

По-рано бе обявено, че организацията подизпълнител "УС-30 ", чиито служащи са починали в мината, ще изплати на фамилиите им по 2 милиона рубли. Отделни суми са планувани за лицата на цялостна тяхна прехрана. Освен това ще бъдат изплатени и застраховки - по към 1 милион рубли за всеки умрял.

Осем души от общо 17-те, работили в мината по време на случая, не пострадаха и съумяха да излязат на повърхността, припомня ТАСС. Подготвя се изваждането на откритите тела.
На местопроизшествието работи действен щаб. Представители на "Уралкалий " оповестиха, че пожарът е избухнал на дълбочина 340 метра при строителни работи в нова минна шахта, дълбока 500 метра. Местният клон на съветското федерално разследване е образувал по случая наказателно дело за нарушаване на нормите за сигурност, предизвикало гибелта на трима и повече души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР