Руският президент Владимир Путин похвали новия свръхзвуков стратегически бомбардировач на

...
Руският президент Владимир Путин похвали новия свръхзвуков стратегически бомбардировач на
Коментари Харесай

Путин хвали новата перла в руската авиация, щяла да засили руската ядрена мощ

Руският президент Владимир Путин похвали новия свръхзвуков стратегически бомбардировач на Русия, откакто го следи по време на полет, наблягайки, че той ще ускори качествата на съветските нуклеарни оръжия, оповестява " Ройтерс ".

По силата на контракт, подписан през днешния ден, 10 от осъвременените нуклеарни бомбардировачи Tу-160М ще бъдат доставени на съветските военновъздушни сили на стойност на 15 милиарда рубли (около 270 млн. долара) всеки до 2027 година

Гигантският аероплан е доста осъвременена версия на бомбардировача от руската ера, който Съюз на съветските социалистически републики би употребявал при положение на нуклеарна война със Запада, с цел да доставя нуклеарни оръжия на огромни дистанции.

" Това е сериозна стъпка към развиването на нашата високотехнологична сфера и укрепването на способността на страната да се отбранява ", посочи Путин, като добави, че новият аероплан ще ускори нуклеарната военна мощност на Русия.

Ту-160М може да придвижва 12 крилати ракети или 12 ракети с дребен обхват и може да лети 12 хиляди км непрестанно без презареждане.

Съществуващите версии на Ту-160 летяха от бази в Русия до Сирия, където бомбардираха сили, противопоставящи се на сирийския президент Башар Асад, един от най-близките съдружници на Москва в Близкия изток.

" Туполев ", производителят на самолета, твърди, че осъвременената версия ще бъде с 60% по-ефективна от по-старата версия, със обилни усъвършенствания в неговото въоръжение, навигация и авионика.

Русия също по този начин си е сложила за цел да създаде осъвременена версия на самолета цистерна за презареждане Ил-78, който може да презарежда Ту-160 във въздуха, което му разрешава да доближи всяка точка на планетата.



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР