Руският президент Владимир Путин подписа закон за денонсиране от Русия

...
Руският президент Владимир Путин подписа закон за денонсиране от Русия
Коментари Харесай

Путин денонсира договора с Украйна от 2003 г. за Азовско море и Керченския проток

Руският президент Владимир Путин подписа закон за денонсиране от Русия на контракта с Украйна за съдействие при потреблението на Азовско море и Керченския пролив. Съответният документ беше оповестен през днешния ден на формалния уебсайт за правна информация на Русия, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Както се показва в приложените документи, с приемането в състава на Русия на т. нра. от Москва Донецка национална република, на украинските Запорожска и Херсонска област крайбрежията на Азовско море и на Керченския проток в този момент принадлежат единствено на Русия. Във връзка с това, че Украйна е изгубила статута си на крайбрежна страна във връзка с тези акватории, породи нужда за преустановяване на контракта, се показва още в документите.

Договорът сред Русия и Украйна беше подписан в Керч на 24 декември 2003 година В него се посочваше значимото значение на Азовско море и Керченския пролив за икономическото развиване на двете страни, а също по този начин нуждата от опазване на Азовско-Керченската акватория като повсеместен икономически и естествен комплекс. През февруари Върховната Рада на Украйна денонсира всички контракти за съдействие с Русия в Азовско море
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР