Руският президент Владимир Путин подписа закон, който ще повиши данъците

...
Руският президент Владимир Путин подписа закон, който ще повиши данъците
Коментари Харесай

Износителите на втечнен природен газ ще бъдат обложени с 34% данък, а Газпром ще трябва да плати близо 30 млрд. долара в държавния бюджет на Русия

Руският президент Владимир Путин подписа закон, който ще увеличи налозите върху енергийната промишленост на страната през 2023-2025 година Руските петролни и газови компании регистрират рекордни облаги през тази година макар глобите.

Данъкът върху облагата на експортьорите на полутечен природен газ (ВПГ) беше повишен на 34%. По-високата такса се отнася за производителите на полутечен природен газ, които са изнесли най-малко една партида до края на 2022 година

Според документа енергийният колос " Газпром " ще дължи спомагателни 1,8 трилиона рубли (29,6 милиарда долара) на държавния бюджет през 2023-2025 година

Освен това законът планува промяна при изчисляването на налога върху отделянето на природния газ от 1 януари 2023 година и краткотрайно нарастване на данъчните ставки за рандеман на потребни изкопаеми с 380 рубли на звук въглища.

Очаква се данъчните промени да прибавят спомагателни 3 трилиона рубли (50 милиарда долара) в държавната хазна през идващите две години.

Путин също по този начин утвърди ново предписание, с което се дефинира предел на приходите от нефт и газ, които могат да бъдат разпределяни за финансиране на бюджетни разноски, в размер на 8 трилиона рубли (131 милиарда долара) годишно през 2023-2025 година От 2026 година нататък тази сума ще се индексира с 4% годишно. Очаква се това да обезпечи непоклатимост на бюджетните разноски и да сведе до най-малко въздействието на неустойчивостта на приходите от петрол и газ върху стопанската система.

По-рано този месец беше обявено, че през септември в съветския бюджет са постъпили 41,4% по-малко налози, в сравнение с през март. Анализаторите считат, че спадът се дължи на намаляването на съветския експорт на сила поради западните наказания. В същото време енергийни колоси като " Газпром " регистрират рекордни облаги през тази година.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР