Руският президент Владимир Путин подписа вчера разпореждане, съгласно което повече

...
Руският президент Владимир Путин подписа вчера разпореждане, съгласно което повече
Коментари Харесай

Путин примамва украинците с издаване на руско гражданство по бърза процедура

Руският президент Владимир Путин подписа през вчерашния ден предписание, според което повече украински жители ще могат да аплайват за приемане на съветско поданство по бързата процедура, съобщи Ройтерс.

Това става в навечерието на украинските парламентарни избори, които са в неделя, на които другарски настроени към Русия партии биха могли да се окажат най-силния съперник на известната партия Слуга на народа на президента на Украйна Володиир Зеленски, съобщи Българска телеграфна агенция.

Новото предписание, оповестено на уеб страницата на Кремъл, трансформира миналата заповед на Путин, която опростяваше разпоредбите за жителите на следените от проруските сепаратисти територии в Източна Украйна да аплайват за съветски паспорти. Според новия документ жителите на прилежащите следени от украинското държавно управление елементи от Донецка и Луганска области също ще могат да употребяват тази процедура, в случай че са регистрирани, че живеят непрекъснато там от април 2014 година, когато стартира спорът. Това де факто значи, че на опростената процедура за приемане на съветски документи ще могат да разчита украинци живеещи освен в обособени региони на Донецка и Луганска области, само че и жителите на тези области като цяло, добавя ТАСС.

Путин към този момент разшири листата на хората, които могат да аплайват за съветски документи по бързата процедура, като добави към тях и украинци, живяли в Крим, преди анексията през 2014 година и жители на Ирак, Йемен, Сирия и Афганистан, които са били родени в Русия по руско време, напомня Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР